Dienu pirms balsojuma parlamentā par jauno Valsts prezidentu, 12.Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei nodots iedzīvotāju balsojums par kandidātiem, kas vairākas nedēļas risinājās vietnē "mansprezidents.lv".

"Manabalss.lv" vadītāja Madara Peipiņa iepriekš norādīja: "Mūsu aicinājums deputātiem - ievēlēt vislabāko kandidātu un beigt shēmot. Balsot par to, kas viņiem šķiet vislabākais prezidents".

Ja prezidents trešdien vēl netiks ievēlēts, balsojums par kandidātiem turpināsies, iespējams, pievienojot jaunus Valsts prezidenta amata kandidātus.

Portāls arī plāno visus tos, kas piedalījās balsojumā par prezidentu, informēt par gala iznākumu, apkopojot deputātu pausto atbalstu vienam vai otram kandidātam un salīdzinot balsojumu.

"mansprezidents.lv" vietnē līdz šim nobalsojuši ap 14 716 iedzīvotāju. Nobalsot var par kādu no septiņiem kandidātiem - populārākais ir Mārtiņš Bondars (5653 balsojumi) un Egils Levits (3984 balsis), kam seko Vaira Vīķe-Freiberga (3755), Sandra Kalniete (912), Gunārs Kūtris (279), Raimonds Vējonis (79), Sergejs Dolgopolovs (54).

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta vēlēšanas Latvijā ir gaidāmas 3.jūnijā un uz šo amatu ir četri pretendenti - Mārtiņš Bondars, Egils Levits, Raimonds Vējonis un Sergejs Dolgopolovs.

Tāpat jau vēstīts, ka valdošajai koalīcijai līdz šim nav izdevies vienoties par kopīgu kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!