Maijā visos Latvijas reģionos uz ceļiem sāks strādāt 40 jaunās netrafarētās automašīnas, otrdien, parādot jaunos spēkratus mediju pārstāvjiem, pavēstīja Valsts policijas vadība.

Galvaspilsētā jauno automašīnu skaits, ņemot vērā satiksmes intensitāti, būs vislielākais.

Valsts policijai piegādātas 40 trīs veidu jaunas, netrafarētas automašīnas, kuras, sākot no maija, patrulēs uz Latvijas ceļiem, pārsvarā ķerot ātrumpkārkāpējus un kontrolējot agresīvus šoferus.

Policijas priekšnieks Ints Ķuzis otrdien žurnālistiem skaidroja, ka visas automašīnas ir aprīkotas attiecīgi pēc visām tehniskajām un tiesiskajām prasībām, lai nepieciešamības gadījumā informācija, kas fiksēta ar automašīnu palīdzību, varētu tikt izmantota kā pierādījumi.

Automašīnas piegādātājs ir "Karlo Motors" un apvienība "Pilna servisa līzings". Ceļu policija netrafarētos spēkratus nomās uz pieciem gadiem, un tās izmaksās aptuveni 2,5 miljonus eiro. Ķuzis pieļāva iespēju, ka pēc pieciem gadiem policija daļu automašīnu arī varētu izpirkt.

Jautāts, vai šoreiz policija ir pilnībā pārliecinājusies, ka automašīnas atbilst visām policijas prasībām, Ķuzis atbildēja apstiprinoši, piebilstot, ka policija ir mācījusies no kļūdām.

Vaicāts, vai tuvākajos gados plānots iegādāties vēl papildu automašīnas, Ķuzis norādīja, ka patlaban netrafarēto automašīnu policijai varētu būt pietiekami. Savukārt nākamgad policijas autoparku plānots papildināt ar desmit jauniem motocikliem.

Patlaban uz Latvijas autoceļiem satiksmi uzrauga septiņi netrafarētie ceļu policijas auto, bet līdz ar jaunajām automašīnām to skaits būs gandrīz sešas reizes lielāks.

Valsts policijā norāda, ka netrafarētie policijas spēkrati sevi pierādījuši kā pietiekami efektīvs līdzeklis satiksmes dalībnieku uzraudzībā, piemēram, kontrolējot agresīvu braukšanu.

Tas nozīmē, ka netrafarētās policijas automašīnas uz ceļa ir grūtāk pamanīt un daudz sarežģītāk identificēt, kas palīdz policistiem biežāk konstatēt pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!