Latvijai ir vajadzīga spēcīga un izlēmīga valdība, kura ir gatava stāties pretī visiem izaicinājumiem un nolikt malā atsevišķās intereses, ceturtdien video sveicienā uzrunājot jauno valdību, teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Lai atjaunotu sabiedrības uzticību Latvijas valsts varai kopumā, ir nepieciešams neatlaidīgs darbs jaunās valdības deklarācijā ietverto uzdevumu īstenošanā," uzsvēra prezidents.

Kā svarīgākos valdības uzdevumus viņš minēja to, ka jāveic reformas izglītībā un veselības aprūpē, jānodrošina tautsaimniecības attīstība, jāuzlabo demogrāfiskā situācija, kā arī jāgarantē valsts drošība un ilgtspējīgu attīstība.

Vējonis pauda gandarījumu, ka pēc viņa aicinājuma Mārim Kučinskim (ZZS) ir izdevies izveidot jauno valdību, un minēja, ka Kučinska vadībā Ministru kabinets spēs strādāt kā saliedēta komanda tautas kopējam labumam.

Tāpat prezidents pauda pateicību Laimdotas Straujumas (V) vadītajai valdībai, kam savas darbības laikā nācies saskarties ar nopietnām ģeopolitiskām izmaiņām Eiropā, taču izdevies veiksmīgi īstenot pirmo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

Ceturtdien notika Kučinska valdības pirmā svinīgā sēde, taču Vējonis tajā klātienē nepiedalījās,jo pašlaik ārstējas Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā.

"Būs jāstrādā! Tā ir pirmā ziņa, ko gribētu nodot," uzrunājot ministrus, teica Kučinskis.

Viņš atzina, ka "nekad nebūs boss", taču neesot arī "pasēdētājs" un veiksmīgam rezultātam svarīgs komandas darbs.

Pirms sēdes līdzšinējā Ministru prezidente Straujuma (V) nodeva amata pilnvaras jaunajam valdības vadītājam Kučinskim - viņa papildināja vēsturisko Ministru prezidentu fotogaleriju un piestiprināja simbolisko naglu Ministru prezidenta karoga kātam.

Nododot amata pilnvaras jaunajam Ministru prezidentam Kučinskim, Straujuma viņam novēlēja naktī piecas stundas miega un vieglas dienas jaunajā amatā nesolīja, ziņo LETA.

Klātienē sēdē piedalījās Valsts prezidenta pienākumu izpildītāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja Kučinska (Liepājas partija, Zaļo un zemnieku savienība) izveidoto Ministru kabinetu.

"Par" balsoja 60 deputāti, pret bija 32 deputāti no partijas "Saskaņa", Latvijas Reģionu apvienības un partijas "No sirds Latvijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!