Foto: DELFI

Pie Ministru kabineta (MK) otrdien notiek nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītā protesta akcija pret imigrantu uzņemšanu Latvijā. Portāls "Delfi" pasākumam seko līdzi video un teksta tiešraidē.

Piketu organizē biedrība "Tēvijas sargi". Kā vēstīts organizācijas mājaslapā, "Tēvijas sargi" ir "biedrība, kuras mērķis ir veicināt latviešu nodarbošanos ar militāro tuvcīņu un interesi par militārismu un Latvijas militāro vēsturi".

Jau ziņots, ka vairākas nevalstiskās organizācijas paudušas atbalstu plānotajai 4. augusta protesta akcijai pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā, informēja nacionālās apvienības VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs un valdes loceklis Raivis Zeltīts.

Latvijas Nacionālo partizānu apvienība, Latvijas Nacionālo Karavīru biedrība, Rīgas Politiski represēto biedrība, Latvijas Ordeņu brālība, Latvijas Ukraiņu kongress, Latviešu nacionālistu klubs, biedrība Nacionālo karavīru atbalstam, biedrība "Sargi valodu un Latviju!", vīru kopa "Vilki", folkloras kopa "Vilkači" un citas organizācijas, kā norāda Zeltīts, ir paudušas atbalstu piketam.

Zeltīts organizāciju vārdā skaidrojis, ka "ar patiesām bažām vērojam Ministru kabineta pieņemtos lēmumus saistībā ar plānoto nelegālo imigrantu izmitināšanu Latvijā. Pārsteidz vieglprātība, nerēķināšanās ar tautas viedokli un steiga, kādā tiek risināts šis jautājums."

Tāpat nacionālā savienība "Taisnīgums", kuras biedri arī piedalās otrdien pie MK rīkotajā protesta akcijā, pieprasa referendumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Tostarp pāris Trešās atmodas aizsācēji ir aicinājuši valdību pateikt bēgļiem - "nē", liecina Zeltīša publicētais video, kurā savu nostāju pret bēgļiem pauž žurnāliste Elita Veidemane, kustības "Helsinki-86" dalībnieks Konstantīns Pupurs, nacionālās pretošanās kustības dalībnieks Jānis Rožkalns.

Tikmēr Latvijas gruzīnu biedrība "Samšoblo" un Latvijas Ukraiņu kongress" medijiem izplatītajā ziņojumā aicina Latvijas valdību, pirmkārt, "stingrāk aizstāvēt valsts nacionālās intereses", otrkārt, "veidot tālredzīgu migrācijas politiku, kas ļaus izvairīties no nevajadzīgas starpetniskās spriedzes, tādējādi palielinot Latvijas un katras ES valsts prestižu un ietekmi ārpus savienības robežām". Un, treškārt, "sarunās ar ES uzsverot tādu pienākumu sadali, kura ļaus efektīvāk īstenot katras Eiropas valsts vēsturiskās priekšrocības".

Arī Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Jāņa Iesalnieka (VL-TB/LNNK)publicētais video izcēlis pirms protesta akcijas netika nepamanīts. Video pāris jaunieši izsakās negatīvi pret plānu Latvijā uzņemt bēgļus.

Vēstīts, ka 6. jūlijā MK apstiprināja, ka Latvija divu gadu laikā Eiropas Savienības pārvietošanas programmas un mītnesvietas maiņas programmā solidāri uzņems kopumā 250 bēgļus, kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Eiropas Komisija maijā ierosināja kopumā dalībvalstīm divu gadu laikā izmitināt 60 000 patvēruma meklētāju. Divas trešdaļas no šī skaita nāktu no Itālijas un Grieķijas, kas šobrīd pakļautas vissmagākajam nelegālās imigrācijas spiedienam, bet atlikušie 20 000 tiktu uzņemti tieši no to izcelsmes vai tranzītvalstīm.

Vācija un Francija jau paziņojušas, ka abas kopā gatavas uzņemt vairāk nekā 21 000 patvēruma meklētāju.

Ziņots, ka valdība ārkārtas sēdē vienojusies atbalstīt Iekšlietu ministrijas projektu, ar kuru Latvijai paredzēts divos gados uzņemt 250 bēgļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!