Ceturtdien Rīgā sācies svarīgākais Latvijas prezidentūras ES Padomē notikums – Austrumu partnerības samits. Tas līdzi sev nes arī pamatīgus drošības pasākumus un satiksmes ierobežojumus, principā, paralizējot galvaspilsētas autosatiksmi un radot lielas neērtības autobraucējiem, novēroja portāls "Delfi".

Pieprasījums pēc taksometru pakalpojumiem nav būtiski audzis, tomēr arī taksometru darbu būtiski ietekmē sastrēgumi, lai gan tiem atļauts braukt pa sabiedriskā transporta joslām, arī pāri Akmens tiltam, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Taksometru arodbiedrības pārstāvis Genādijs Aksjonovs. Atbildīgās amatpersonas, jau iepriekš paredzot satiksmes problēmas, nav darījušas nepieciešamo, lai sastrēgumus mazinātu, līdz ar to taksometru pakalpojumu sniegšana ir apgrūtināta. Viņš prognozēja, ka uz vakarpusi problēmas var tikai saasinātais.

Rīta pusē Rīgā autobusi un trolejbusi kavējās vidēji par 40 līdz 50 minūtēm, kas nozīmē, ka iedzīvotājiem būtu vēlams šajās dienās ieplānot rezervē aptuveni stundu pirms paredzētās tikšanās vai pasākuma. Novirzes no kursēšanas grafika nav vienīgi tramvajiem.

Jau agrā ceturtdienas rītā, lai uzbrauktu uz Vanšu tilta, virzienā no Pārdaugavas uz centru, autovadītājiem bija jābūt ļoti pacietīgiem, jo tuvējās ielās bija izveidojušies lieli sastrēgumi. Piemēram, Raņķa dambis, kas savieno Balasta dambi ar Valdemāra ielu, virzienā uz Vanšu tiltu ir pilnībā aizpildīts ar automašīnām.

Tikmēr Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) apkārtnē, kur ceturtdien un piektdien paredzēti galvenie Austrumu partnerības samita pasākumi un tādēļ noteikti ievērojami satiksmes ierobežojumi, būtiski sastrēgumi neveidojas.

Daži autovadītāji gan, visticamāk, nav informēti par satiksmes ierobežojumiem un mēģina uzbraukt uz Akmens tilta, taču policisti automašīnas novirza pa Uzvaras bulvāri prom no centra. Arī tuvējās ielās, kurās samita dēļ nav noteikti satiksmes ierobežojumi, ceturtdienas rītā automašīnu ir mazāk, nekā parasti šajā laikā.

Par sastrēgumiem ziņo arī sociālo tīklu lietotāji.

Atceliet plānus. Korķis uz centru sākas pie Jūrmalas šosejas pirmā luksafora un beidzas kaut kur pie Nac. teātra. Rinda uz stundām 2.
— Reinis Traidās (@reinistraidas) May 21, 2015

Ja vari, tad viss, kas ir ap un uz Salu tiltu ir ieteicams apbraukt #satiksme #iauto #sastrēgums pic.twitter.com/yKwrVj1e9O
— iAuto.lv (@iAutolv) May 21, 2015

Saistībā ar Latvijas prezidentūras ES Padomē pasākumiem, šodien iespējami ST kustības traucējumi. Lūdzu, plānojiet savus braucienus laicīgi!
— Rīgas satiksme (@Rigassatiksme_) May 21, 2015

Šķiet, pat Intai no filmas Dokumentālists pietrūktu vārdu, lai raksturotu Rīgas sastrēgumus.
— Arnis Krauze (@arniskrauze) May 21, 2015

Tos augstos viesus vajadzēja ar helikopteriem vest uz Zaķusalu un tad ar kuģīti uz bibliotēku vai Radisson Blu. Nekādu sastrēgumu nebūtu
— Jānis Tereško (@JanisTeresko) May 21, 2015

Labāk šodien no mājas ar mašīnu vispār nekur nebraukt,pilnīga apokolipse ielās #sastrēgums
— Anna Ko (@kokchikss) May 21, 2015

Sastrēgums? Akmens tilts ciet? Nē, nepamanīju. pic.twitter.com/itXjzvdYxQ
— Jānis Vainoris (@janiva1) May 21, 2015

Stundas vietā sanāca braukt 2,5h. "Paldies" prezidentūras organizatoriem!
— Jānis Dombrava (@janisdombrava) May 21, 2015

viss Torņakalns šodien ir viens liels sastrēgums. ;s
— Inga Gredzena (@orhidance) May 21, 2015

Šodien nav mana diena, es sēžu sastrēgumā un pēc 10 min sākas matenes eksāmens. ;(( :@@
— liene (@lieneastra) May 21, 2015

Vai... Sastrēdzis pat mans bezsastrēgumu maršruts pa mazajām Torņakalna ieliņām.
— Gunta Sloga (@GuntaSloga) May 21, 2015

Es saprotu, nelieli sastrēgumi, bet 45 minutēs nobraukt dažus metrus ir mazliet par traku.
— Ksenija (@and_kse) May 21, 2015

Puškina, Dzirnavu sastrēgušas. Uzbrauktuves uz Salinieku no centra ar
— Ilze Vanaga (@vanadziene) May 21, 2015

no pārdaugavas mēģinot iekļūt centrā, sajūta, ka šodien var arî neizdoties.
— Dace Preisa (@_dace_) May 21, 2015

Rīga šodien tāda liela bēdu ieleja #Sastregumstunda
— Arnis Ozols (@ArnisOzols) May 21, 2015

ja jau tādi sastrēgumi Rīgā, ne es uz praksi, ne atpakaļ uz vilcienu paspēšu. 🙅
— elīna līva (@elinasile) May 21, 2015

Rīgā sākas autovadītāju iecietības samits.
— Kaspars Foigts (@laacz) May 21, 2015

Dienā,kad jātiek uz eksāmenu otrā Rīgas galā, ir pus gada lielākie sastrēgumi. Yay me!
— Madara (@MadaraStee) May 21, 2015

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki ir pilnībā slēguši Trijādības ielu, lai gan izpilddirektora rīkojums paredz, ka šī iela jāslēdz vien posmā no Staraja Rusas ielas līdz Kuģu ielai, savukārt posmam no Staraja Rusas ielas līdz Raņķa dambim vajadzētu būt brīvi pieejamam.

RPP darbinieki neļauj autovadītājiem nogriezties no Raņķa dambja uz Trijādības ielu. Tikai pēc žurnālista jautājuma, kādēļ šajā ielas posmā transportlīdzekļi netiek ielaisti, pašvaldības policisti autovadītājiem sāka uzdot jautājumus, kāpēc viņi grib nogriezties no Raņķa damja uz Trijādības ielu.

Kā ziņots, ceturtdien un piektdien Rīgā notiek viens no svarīgākajiem prezidentūras ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības samits, kura dēļ galvaspilsētā ir noteikti ievērojami satiksmes ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!