Trešdien, 23. augustā, Talsos notika Vara Braslas jaunās filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" īpašais seanss, bet pēc tā filmas radošā komanda ar talseniekiem dalījās iespaidos par filmēšanu un jaunā kino darba nozīmi.

Uz filmas izrādi, kuru novadam dāvināja portāls "Delfi", ieradās aptuveni 400 cilvēki. Pēc seansa ar skatītājiem savos iespaidos dalījās filmas režisors Varis Brasla, scenārija autors Alvis Lapiņš, kā arī aktieri Mārtiņš Vilsons, Markuss Jānis Eglītis, Akvelīna Līvmane un Vizma Kalme.

Jau ziņots, ka Talsu novads ir tā pašvaldība, kura visnozīmīgāk kāpinājusi aktivitāti pašvaldību vēlēšanās, salīdzinot ar 2013. gadu. Tāpēc, turot solījumu, "Delfi" uz Talsiem uzreiz pēc pirmizrādes Rīgā aizveda Vara Braslas jauno filmu.

2013. gadā Talsu novadā tikai 32,61% balsstiesīgo piedalījās pašvaldību vēlēšanās. Tā bija otrā zemākā aktivitāte no 119 Latvijas pašvaldībām. Šogad talsenieki sasparojās un nobalsoja 44,1% novada vēlētāju. Tā gan joprojām nav puse no kopējā vēlētāju skaita, tomēr, salīdzinot ar pārējo Latviju, tas ir lielākais progress – par 11,49 procentpunktiem labāk nekā iepriekšējā reizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!