Diskutējot par Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas iespējamo atsaukšanu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amata, parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV) pauda pārliecību, ka deputāte ir jāliek cietumā.

Saeima ceturtdien nolēma neatsaukt deputāti Sudrabu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas.

Debatējot par Sudrabas atsaukšanu no komisijas vadītājas amata, Kaimiņš atgādināja, ka ceturtdienas "oligarhu lietas" komisija notika haotiski, kā arī apstiprinātais galaziņojums bijis pilns ar kļūdām, "nemaz nerunājot par saturu".

"Es uzskatu, ka jūs ir jāieliek cietumā, Sudrabas kundze. Jūs varat izvēlēties varbūt kā deputāte, kurā cietumā jūs gribētu sēdēt. Tas ir mans viedoklis, mans personīgais! Vēl varētu līdz paņemt Mārtiņu Šicu, kurš jūs ir atbalstījis," aicināja Kaimiņš.

"Un galaziņojums ir jau apstiprināts, tas notikās haotiski, proti, nenormālā ātrumā, un pēc tam četri deputāti – Sudraba, Šics, Pimenovs, Mežulis – principā mērkaķa ātrumā skrēja projām no komisijas telpas, nevarēja atbildēt žurnālistiem uz jautājumiem," sirdījās deputāts.

"Pēc idejas, jūs esat pieņēmuši skata pēc galaziņojumu, kuru jūs, es domāju, neesat neviens lasījis," savu nepatiku neslēpa Kaimiņš.

Viņš pauda, ka Sudraba ir jāapcietina par komisijas vadīšanu.

Vēstīts, ka Saeima ceturtdien nolēma neatsaukt deputāti Sudrabu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas.

Sudraba ir pērn vasarā izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti "oligarhu lietas" kriminālprocesā priekšsēdētāja. Par Sudrabas atsaukšanu balsoja 39 deputāti, pret – 25, bet atturējās – 18 tautas kalpi. Līdz ar to lēmums par viņas atsaukšanu netika pieņemts.

Tāpat ziņots, ka, neskatoties uz "oligarhu lietas" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļa, deputāta Andreja Judina ("Par"/V) asiem iebildumiem, komisija ceturtdien nolēma apstiprināt komisijas galaziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!