Pirmdien valsts augstākās valsts un aizsardzības nozares amatpersonas apmeklēja Ādažu poligonu, kur iepazinās ar starptautiskā kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācības vingrinājuma "Operation Summer Shield XII" norisi.

Viesi apmeklēja artilēristu šaušanas nodarbības, kā arī apmācību vietu, kurā notika vienību attīrīšanu no ķīmiskām vielām.

Gadskārtējais vingrinājums ir apvienotās sauszemes, gaisa un jūras spēku mācības, kurās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, Lietuvas, ASV, Vācijas, Luksemburgas un Kanādas, kopumā - vairāk nekā 1100 karavīru.

Vingrinājuma uzdevums ir integrēt un koordinēt uguns atbalstu kājnieku vienību operācijās, izmantojot vairākus kaujas atbalsta elementus - izlūkošanu, artilēriju, aviāciju, aizsardzību pret masu iznīcināšanas ieročiem, inženieru atbalstu vienotā operācijā ar šķēršļu pārvarēšanu, uzdevumu izpildē iesaistot arī apvienotā uguns atbalsta priekšējos novērotājus un tuvā gaisa atbalsta kontrolierus.

Vingrinājums "Operation Summer Shield" Latvijā notiek kopš 2004.gada.
Kopš 2014.gada vingrinājums ir iekļauts NATO vingrinājumu un mācību sarakstā, līdz ar tas ir atvērts dalībai arī ikvienai no alianses dalībvalstīm. Pērn tajā piedalījās vairāk nekā 600 karavīru no Latvijas, Igaunijas un ASV bruņotajiem spēkiem. Savukārt no Lietuvas bruņotajiem spēkiem vingrinājumā bija iesaistīti vairāki štāba virsnieki, kas tika integrēti Latvijas bataljona sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!