Portāls "Delfi", Rīgas ielās aptaujājot iedzīvotājus, aicināja cilvēkus paust savu viedokli bēgļu uzņemšanas jautājumā. Viedokļi dažādi, daži no tiem arī atklāti naidīgi.

Viedokļi sabiedrībā ir ļoti atšķirīgi, piemēram, kāda sieviete atbalstīja bēgļu uzņemšanu un aicināja pabalstus šiem cilvēkiem neizmaksāt vienkārši tāpat, bet gan ļaut nopelnīt, bet bija arī kāda kundze, kura nav iekļauta šajā video, bet aicināja patvēruma meklētājus pat nošaut.

Piedāvājam arī lasītājiem paust savu nostāju, kādai būtu jābūt Latvijas rīcībai, lemjot par Ziemeļāfrikas un Tuvo austrumu iedzīvotāju uzņemšanu.

Vēstīts, ka par Latvijas pozīciju saistībā ar papildu bēgļu uzņemšanu valdība plāno lemt 29.septembrī, tad to vērtēs arī Saeimas Eiropas lietu komisija. Tā ir ierastā kārtība, ka pēc izskatīšanas valdībā pozīciju vērtē arī Eiropas lietu komisija, kas to var gan noraidīt, gan apstiprināt, gan precizēt. Ņemot vērā, ka valdības sēdē šo jautājumu skatīs 29.septembrī, bet nākamā Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru sanāksme paredzēta 8.oktobrī, Eiropas lietu komisija par pozīciju lems kādā no sēdēm laikā no 29.septembra līdz 8.oktobrim.

Jau ziņots, ka Latvija ir piekritusi uzņemt 250 bēgļus, taču Eiropas Komisijas jaunais piedāvājums paredz uzņemamo personu skaitu palielināt par 526. Tas nozīmē, ka Latvijai kopā būtu jāuzņem 776 bēgļi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!