Ceturtdien Vecrīgā, Vaļņu ielā, ap pulksten 13 ārvalstu tūristus aplējis "betona lietus", portālu "Delfi" informēja aculiecinieki.

Pēc aculiecinieku stāstītā tūristi bijuši no Spānijas, Pakistānas un citām valstīm, un šķidrais betons viņus nolējis "no galvas līdz kājām". Fiziskas traumas gan tūristi neesot guvuši.

Aculiecinieks Artjoms pastāstīja, ka, nākot no viesnīcas "Metropole" puses, pamanījis kādu tūristu grupiņu, bet tad izdzirdējis troksni - no ēkas Vaļņu ielā augšējā stāva gāzies šķidrais betons un akmeņi.

Daži tūristi paspējuši pamukt zem koka nojumes, bet citi pat nav sapratuši, kas notiek, kā arī aplieti no galvas līdz kājām. Viens puisis apliets pilnībā - gan apģērbs, gan soma, gan videokamera, stāstīja Artjoms.

Strādnieki notikušo vērojuši smīkņājot, krievu valodā sacīdami: "Tas nebiju es, tas nebiju es!".

Pie nelaimē iekļuvušajiem ārvalstu tūristiem iznācis arī kāds vīrietis, kurš, visticamāk, bijis darbu vadītājs, taču viņš cietušajiem neesot atvainojies.

Aculiecinieks arī pastāstīja, ka viņš un vēl viens puisis pierunājuši cietušos tūristus izsaukt policiju, jo sākotnēji paši tūristi nav gribējuši to darīt.

Pēc kādām 15 minūtēm atbraukusi arī policija, taču policisti teikuši - ja tūristi vēlas rakstīt iesniegumus par notikušo, lai viņi dodas uz Matīsa ielā 9 izvietoto policijas iecirkni. Pēc tam, kad policija nebija iesniegumu paņēmusi uz vietas, tūristi saniknojušies un izlēmuši tomēr iet un iesniegumu uzrakstīt iecirknī, pastāstīja aculiecinieks.

Viņš pauda viedokli, ka šāda attieksme pret Rīgas viesiem gan no vaininieku, gan policijas puses šķitusi maigi sakot, "nesolīda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!