Partija "Vienotība" izveidojusi videoklipu ar nosaukumu "Atbildība. Līdzcietība. Gods.", lai tā atbalstītu un skubinātu arī citus atbalstīt bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Videoklips publicēts partijas interneta sociālo tīklu "Facebook" un "Twitter" kontos.

Kā norāda partijas pārstāvji, par kampaņas atslēgvārdiem izraudzīti vārdi "Atbildība. Līdzcietība. Gods.", atgādinot sabiedrībai, ka "mēs Latvijā šobrīd piedzīvojam garāko miera periodu valsts pastāvēšanas laikā un piederam to valstu saimei, kas šībrīža mainīgajā un trauksmainajā pasaulē tiek uzlūkota kā miera osta".

"Mēs Eiropā esam pratuši izbeigt savstarpējos karus, kamēr no citurienes cilvēki bēg. Bēg no kara uz Eiropu. Sākumā nonāk Eiropas dienvidos, tad tiecas uz rietumiem, tomēr tas skar arī mūs, jo mūsu draugi lūdz palīdzēt," teikts kampaņas informatīvajā video.

"Kad mums bažas raisa neprognozējamais kaimiņš, tad debesis pār Latviju sargā tieši viņi, un mēs nevaram teikt - jūsu bēgļi, jūsu problēma. Kad jācīnās par atbalstu Latvijas lauksaimniekiem, tad mēs gaidām izpratni par savām grūtībām, un neteiksim taču - pārējais ir nieki. Un kad Latvijai pāri gāja kari, tad simtiem tūkstoši latviešu bija spiesti doties bēgļu gaitās, un atrada patvērumu citās valstīs. Vai mēs drīkstam to aizmirst?" video sabiedrību uzrunā partija.

Kampaņas ietvaros video rullītis no nākamās nedēļas tiks atskaņots Latvijas televīzijā, LNT un TV3, kā arī audio formātā Latvijas Radio 1 un Latvijas radio 2.

Partijā portālam "Delfi" precizēja, ka kampaņas izmaksas ir 48 tūkstoši eiro, un video materiāls tapis sadarbībā ar "Vilands Associates".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!