Talsu novada Lielsalu kūdras purvā jau trīs dienas plosās pamatīgs ugunsgrēks, dzēšanas darbos piedalās deviņi Zemessardzes pārstāvji un četri Nacionālo bruņoto spēku (NBS) profesionālā dienesta karavīri.

"Darbs ir intensīvs, ugunsnelaimes vietā ir ļoti karsts, tādēļ zemessargi, kuri strādā dzēšanas darbos, nepārtraukti mainās," portālam "Delfi" norādīja Zemessardzes pārstāve Guna Štolcere. Zemessargi arī apsargā Talsu lidlauku, kurā šobrīd atrodas helikopteri, kas piedalās ugunsgrēka likvidēšanā.Kā liecina Zemessardzes 46. kājnieku bataljona karavīru filmētais video, zemessargi dzēš liesmas pie kūdras purva esošajā mežā.

Jau ziņots, ka plašais ugunsgrēks izcēlās otrdienas pēcpusdienā Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēkā vairāk nekā 100 hektāru platībā deg kūdra un vēl nenoskaidrotā platībā arī blakus esošais mežs.

Lai novērtētu situāciju no gaisa, piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters, kas kopā ar VUGD darbinieku apsekos situāciju no putna lidojuma. Trešdien Lietuva atsūtīja helikopteru ar ūdens maisiem. Dzēšanas darbos iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!