Foto: DELFI

Svētdien sejas apdegumus Vidzemē guvis kāds 13 gadus vecs puisis, kad uzliesmojis viņa paša aizdedzinātais izjauktās petardes pulveris, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Apdegumus guvis arī kāds 34 gadus vecs vīrietis Pierīgā. Negadījums noticis, kad vīrietis aizdedzinājis ar benzīnu aplietu lapu kaudzi. Viņš guvis sejas, ceļgalu un plaukstu apdegumus.

Smags negadījums sadzīves apstākļos noticis arī Latgalē, kur kāds 39 gadus vecs vīrietis zāģējis koku zarus un nokritis no trīs metru augstuma, laužot mugurkaulu.

Savukārt Kurzemē slimnīcā nogādāts kāds 44 gadus vecs vīrietis, kurš, remontējot mājas jumtu, nokritis no apmēram četru metru augstuma, guvis ribu lūzumus, brūci galvā, rokās, kā arī smadzeņu satricinājumu.
Latgalē kāds 38 gadus vecs vīrietis, kurš, iespējams, bija alkohola reibumā, izkritis pa otrā stāva logu, gūstot mugurkaula skriemeļa lūzumu. Tāpat Latgalē traumas guvusi kāda 41 gadu veca sieviete, kura neveiksmīgi mazgājusi stikla burku un sagriezusies – viņa slimnīcā nogādāta ar rokas nervu un muskuļu bojājumiem.

Vidzemē krūškurvja savainojumus un ribu lūzumus guvusi kāda 53 gadus veca sieviete, kuru aplokā sabadījis bullis.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1185 izsaukumos, no kuriem 230 saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!