Foto: DELFI

Šorīt sniegs un apledojums vietām Vidzemē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Sākot no pulksten 3.10 naktī, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 127 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas kaisa slidenos posmus.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti šādos ceļa posmos: Daugavpils virzienā no Lielvārdes līdz Pļaviņām; Rēzeknes virzienā no Varakļāniem līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Dobeles, Saldus, Talsu, Tukuma, Ventspils, Jēkabpils, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Gulbenes un Madonas apkaimēs.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vien dažviet, galvenokārt ziemeļu rajonos, gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi - pārsvara lietus, slapjš sniegs. No rīta ceļi apledo.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā, atgādina "Latvijas Valsts ceļi".

Uzņēmums aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem jāzvana uz Satiksmes informācijas centra bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!