Foto: F64 / LETA / DELFI kolāža
Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" turpina veco politiku, tāpēc "KPV LV" nekad neietu Arta Pabrika (A/P) vadītajā valdībā, tā pēc potenciālo valdības vadītāju tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni trešdien pauda Aldis Gobzems ("KPV LV").

"Es šodien pilnīgi skaidri varu pateikt, ka "KPV LV" nāca ar solījumu politikā ievest jaunas vēsmas, jaunu politiku, nevis turpināt iesākto. Mūsu viedoklis ir tāds, ka "Attīstībai/Par!" vakar turpināja iesākto veco politiku," tā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu, kurā premjera amatam Vējonis nominēja Jāni Bordānu (JKP), sacīja Gobzems.

"KPV LV" uzskata, ka Pabriks politikā ienācis kopā ar Andri Šķēli, līdz ar to "Attīstībai/Par!" līderis "raksturo vecu politiku, kas saistīta ar jautājumiem, par kuriem mēs esam vēlējušies cīnīties: OIK piespiedmaksājumu likvidēšana, azartspēles un ātrie kredīti".

"Un mēs uzskatām – ja Valsts prezidents būtu nominējis Arti Pabriku, tad Arta Pabrika valdībā mēs nekādos apstākļos neietu," norādīja "KPV LV" līderis.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka "KPV LV" nav pieņemama "Attīstībai/Par!" politika, "kuras pelēkie kardināli ir saistīti ar azartspēlēm un ātrajiem kredītiem, kā arī OIK biznesu".

Gobzema sacīto dzirdēja arī Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Bordāns. Vaicāts, vai pēc šādiem izteikumiem viņš vēl joprojām ir pārliecināts, ka valdību spēs izveidot, Bordāns atbildēja apstiprinoši.

Bordāns uzsvēra, ka Ministru kabinets nav atsevišķas partijas, bet gan viena komanda. "Es jo īpaši gribētu uzsvērt, ka risinājumu var vienmēr atrast, ja mēs pasakām savas domas," uzsvēra JKP līderis.

Sašutis par dzirdēto bija Pabriks. "Es nedomāju, ka es varu īsā formātā atbildēt uz visiem nepamatotiem apmelojumiem manā vai manas partiju apvienības virzienā," norādīja "Attīstībai/Par!" līderis.

"Būs grūti runāt par ideālu saskaņu sarunās, ja jau pirmajās minūtēs atsevišķi iespējamās koalīcijas partneri tevi apmelo. Mēs esam, mēs būsim pragmatiska partiju apvienība. Mēs varam šādiem nepamatotiem apvainojumiem pārkāpt pāri valsts interešu vārdā," turpināja Pabriks.

Ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!", Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātiem 7. novembrī nolēmis uzticēt jaunās valdības veidošanu JKP šim amatam nominētajam Bordānam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!