Foto: LETA

Trešdien vienā no "Skanstes virsotņu" augstceltnēm nostrādājusi ugunsdzēsības signalizācija, tomēr apdraudējums ēkas iedzīvotājiem netika konstatēts, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā skaidroja VUGD pārstāvis, trauksme noskanējusi, jo kādā dzīvoklī piededzis ēdiens. Viņš arī skaidroja, ka parasti, noskanot ugunsdzēsības signalizācijai, VUGD dodas izbraukumā, ja ir konstatēta degšana, tomēr atsevišķos gadījumos, proti, kad ēkai nav dežuranta, kurš to varētu pārbaudīt, VUGD dodas arī šādos izbraukumos. Konkrētajā Skanstes augstceltnē šāda cilvēka nav bijis.

Kā portālam "Delfi" sacīja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste, dienests noskaidrojis, ka pēc ugunsgrēka automātiskās atklāšanas signalizācijas nostrādāšanas, dzīvojamās mājas dežurants tomēr rīkojies saskaņā ar ugunsdzēsības instrukciju.

Dežurants fiksējis signalizācijas panelī zonu, kurā trauksme atklāta, un devies uz augšstāvu pārbaudīt tās iemeslu. Tur dežurants konstatējis, ka trauksmes iemesls ir kādā dzīvoklī piededzis ēdiens un procesā radušies dūmi.

Pa to laiku iedzīvotāji jau bija piezvanījuši uz 112. Kad VUGD ieradās, dežurants devies viņus sagaidīt. Pēc tam dežurants atgriezies savā postenī un izskaidrojis situāciju visiem ēkas lejasstāvā sanākušajiem iedzīvotājiem, norādīja Gribuste.

Izsaukumā bija devušās vismaz četras VUGD automašīnas, līdzi ņemot arī speciālas evakuācijas kāpnes. Par laimi, tās pielietot nevajadzēja.

Tik daudz tehnikas piesaistīts, jo VUGD nebija zināms, kādēļ trauksme nostrādājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!