Foto: F64
Saeimas ēkai Jēkaba ielā 6/8 no stiklotās fasādes ir atdalījies viens nosedzošais elements, tāpēc drošības apsvērumu dēļ transporta un gājēju kustībai uz laiku ir slēgts ēkai pieguļošais Mazās Trokšņu ielas posms.

Transporta kustības ierobežojumus plānots atcelt, tiklīdz Saeima būs saņēmusi neatkarīga eksperta atzinumu, ka fasādes turpmāka ekspluatācija ir droša, informēja parlamenta Preses dienestā.

Stiklotās fasādes elements no ēkas ir atdalījies 1.aprīlī. Plāksne, visticamāk, bija stiprināta neatbilstoši būvprojektā paredzētajam risinājumam un tādēļ atdalījusies no fasādes. Līdztekus tiek veiktas pārbaudes, lai pārliecinātos, vai pārējie fasādes elementi ir nostiprināti atbilstoši, skaidro parlamenta Preses dienestā.

Par notikušo Saeima informējusi arī Būvniecības valsts kontroles biroju.

Ēkai ir spēkā būvnieku dota garantija, uzsver Saeimas Preses dienestā. Tātad visi darbi, lai novērstu konstatētās neatbilstības, tiks veikti par būvnieku līdzekļiem spēkā esošās garantijas ietvaros.

Kā ziņots, Saeimas rekonstruētā nama Jēkaba ielā 6/8 oficiālā atklāšana notika 2016. gada oktobra beigās. Saeima šo ēku iegādājās par 2,5 miljoniem eiro un ieguldīja vēl piecus miljonus eiro restaurācijā. Projekta autori bija "Arhis Arhitekti', bet būvnieks - uzņēmums "Velve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!