Foto: LETA

Kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas par 2016. gadu iesnieguši arī Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa padomnieki, deklarējot gan ienākumus, gan parādsaistības, honorārus un pensijas. Pagaidām Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē pieejamas piecu padomnieku deklarācijas – preses padomnieks Jānis Siksnis deklarāciju gan ir iesniedzis, bet VID datu bāzē tā vēl nav pieejama.


Foto: LETA

Valsts prezidenta ārlietu padomnieces Maijas Manikas ienākumi pērn bijuši ap 38 949 eiro, ko veidojusi Valsts prezidenta kancelejas maksātā darba alga – 38 940 eiro un nedaudz vairāk kā 9 eiro AS "SEB banka" maksātie procenti.

Viņas parādsaistības, kas pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas bijušas 59 270 eiro. "SEB banka" uzkrāti 20 000 eiro.

Viņai pieder dzīvoklis Rīgā, bet kā kopīpašums deklarēts nekonkretizēts īpašuma veids.


Foto: LETA

Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskās padomnieces Kristīnes Jaunzemes ienākumi pērn bijuši Valsts prezidenta kancelejas maksātā darba alga – 41 065 eiro, kā arī 40 eiro VSIA "Latvijas Vēstnesis" maksātais honorārs.

Viņas parādsaistības pērn bijušas 98 041 eiro, bet AS "Swedbank" uzkrāti 14 839 eiro.

Viņai pieder dzīvoklis, kā arī zemes un ēkas nekustamais īpašums Rīgā, un arī 2006. gadā ražota "Chevrolet Lacetti" markas automašīna.

Jaunzeme pērn darbojusies arī Sabiedrības integrācijas fonda padomē.


Foto: LETA

Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību padomnieka Jāņa Plepa ienākumi pērn bijuši ap 66 179 eiro. No Valsts prezidenta kancelejas viņš saņēmis 33 096 eiro algu, Latvijas Universitātes maksātā alga bijusi 23 792 eiro, bet honorārs – 1200 eiro, SIA "Biznesa augstskola Turība" maksātā alga bijusi 812 eiro, bet kā citi ienākumi, kas saņemti no šīs augstskolas, deklarēti 206 eiro.

No Latvijas Bankas pērn saņemti 4353 eiro, VSIA "Latvijas Vēstnesis" maksātais honorārs bijis 150 eiro, VAS "Tiesu namu aģentūra" maksātais honorārs bijis 58 eiro, Zvērinātu notāru padome Plepam samaksājusi 584 eiro honorāru, bet no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras saņemti 1928 eiro.

Plepam nav ne parādsaistību, ne aizdevumu, kuru vērtība pārsniegtu 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas. AS "Nordea Bank AB" Latvijas filiālē uzkrāti 39 370 eiro. Plepam pieder 10 404 eiro vērtas ieguldījumu fondu daļas, kā arī vērtspapīri, kuru veids nav konkretizēts, 6000 eiro kopvērtībā.

Pleps norādījis, ka pērn ieņēmis biznesa tehnoloģiju institūta vadošā pētnieka amatu SIA "Biznesa augstskola Turība", ar Latvijas Banku sadarbojies uz uzņēmuma līguma pamata par juridisko pakalpojumu sniegšanu, LU bijis docents, Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītājs, kā arī pildījis pētnieka, vadošā pētnieka pienākumus. Viņš arī darbojies zvērināta notāra amata pretendenta zināšanu un prasmju pārbaudes eksāmena komisijā un žurnāla "Jurista Vārds" konsultatīvajā padomē.


Foto: Pixabay

Valsts prezidenta ekonomikas padomnieks Andis Jēkabsons no Valsts prezidenta kancelejas saņēmis 39 752 eiro algu, Pārtikas un veterinārais dienests par īpašumu viņam samaksājis 490 eiro, bet no Lauku atbalsta dienesta saņemti 622 eiro.

Viņam pieder 2004. gadā ražota "Mitsubishi" markas automašīna un dzīvoklis Laucienas pagastā.


Foto: LETA

Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks, Nacionālās drošības padomes sekretārs Jānis Kažociņš no Valsts prezidenta kancelejas saņēmis 36 610 eiro algu, "Batic American Freedom League" maksātais honorārs bijis 1000 ASV dolāri, "Rand Corporation" maksātais honorārs bijis 50 ASV dolāri, bet Lielbritānijas "Guardian Assurance Limited" maksātie cita veida ienākumi bijuši 399 994 Lielbritānijas mārciņas.

Aizsardzības ministrijas maksātā alga bijusi 99 eiro, Banku augstskolas maksātais honorārs – 136 eiro, no Ogres rajona Taurupes pagasta zemnieku saimniecības "Dzenīši" gūti 3618 eiro kā ienākumi no saimnieciskās un komercdarbības, SIA "Pata" maksātie ienākumi no saimnieciskās un komercdarbības bijuši 7647 eiro, savukārt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras maksātā pensija bijusi 5041 eiro.

Kažociņš deklarējis 21 000 eiro parādsaistības. AS "SEB banka" uzkrātas 33 160 Lielbritānijas mārciņas, kā arī 10 835 eiro, bet skaidrā naudā uzkrāti 2250 eiro. Viņa valdījumā ir 2014.gadā ražota "Audi A3 Sportback" markas automašīna. Kažociņš kā kopīpašumu deklarējis dzīvokli Rīgā, bet viņa īpašumā ir zeme Taurupes pagastā, bet lietošanā – būve Jūrmalā. Kažociņš deklarējis aizsardzības ministra ārštata padomnieka amatu un norādījis, ka pērn bijis valsts aizsardzības un patriotisma fonda "Namejs" valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!