Foto: LETA

Otrdien valdībā apstiprināts Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādņu plāns 2017. un 2018. gadam, portālu "Delfi" informēja Kultūras ministrija (KM).

Šī plāna mērķis ir īstenot pamatnostādnes trīs virzienos – veicināt nacionālo identitāti, īstenot integrācijas politiku un attīstīt pilsonisko sabiedrību.

KM, kas ir atbildīga par plānā paredzēto pasākumu koordinēšanu, bilst, ka katrā no plāna rīcības virzieniem ir definēti sasniedzamie mērķi un uzdevumi, norādīti veicamie pasākumi, darbības rezultāti un rezultatīvie rādītāji, atbildīgās un līdzatbildīgās institūcijas, kā arī izpildes termiņš.

Latvijas simtgades norise pamatnostādņu plānā izmantota integrācijas sekmēšanai. KM min, ka simtgadi izmantos, piemēram, pasākumu īstenošanai mazākumtautību kultūras vēstnieku programmas ietvaros, Mazākumtautību forumā un citos plānā ietvertajos pasākumos.

KM skaidro, ka bēgļu krīze, konflikts Ukrainā un citi globālās politikas faktori ir radījuši pieprasījumu pēc jauniem darbības virzieniem. Tāpēc plānā iekļauti uzdevumi informatīvās vides uzlabošanai un demokrātijas stiprināšanai.

Plāna izstrādē KM sadarbojas ar Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādņu īstenošanas uzraudzības padomi. Nozaru ministrijas un institūcijas sniegušas informāciju par nozarē plānotajiem pasākumiem pamatnostādņu īstenošanai. Iesaistījušies arī partneri no nevalstiskā sektora un mērķa grupas.

Šogad plāna pasākuma īstenošana notiks par piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Savukārt papildu līdzekļu piešķiršana 2018. gada plāna uzdevumiem 2,54 miljonu eiro apmērā izskatīs līdz ar nākamā gada budžetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!