Foto: Publicitātes attēli

Rīgas pašvaldības vēlēšanām sarakstu iesniedz arī partija "Vienoti Latvijai". Saraksta līderis ir Rīgas Tehniskās universitātes rektora vietnieks stratēģiskās attīstības jautājumos Mareks Zeltiņš, informēja partijas pārstāvji.

Tāpat saraksta pirmajā trijniekā ir universitātes Programmu analīzes un projektu sagatavošanas nodaļas vadītāja Dace Vītola, labdarības fonda "Invest Life" vadītāja Marija Albinoviča, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" projektu vadītājs Andris Tumiņš.

Kā norādīja Zeltiņš, lielākais izaicinājums priekšvēlēšanu posmā būs pārliecināt partijas, ka pašreizējā "strīdu politika bremzē Rīgas attīstību".

"Valdības strīdas ar pašvaldību, pozīcija ignorē opozīcijas jebkādas iniciatīvas, un strīdi kļūst par personiskiem savstarpējiem uzbrukumiem. Partijām, kuras nemainīs savu attieksmi, nav nākotnes. Tas kaitē pilsētas attīstībai, tādēļ esam noskaņoti lauzt iesakņojušās politiskās tradīcijas, atbalstot labas idejas pēc satura, neatkarīgi no tā, kas tās piedāvājis," norādīja partijas līderis.

Jau ziņots, ka "Vienoti Latvijai" partijas Rīgas reģionālajā nodaļā reģistrēti 20 aktīvi biedri, bet kopumā partijā darbojas ap 250 cilvēku. "Vienoti Latvijai" aktīvi meklē jaunus biedrus un 3.aprīlī ir sākusi īstenot kampaņu "Pievienojies!", aicinot partijai pievienoties arī bezpartejiskus kandidātus.

"Mūsu vīzija ir Rīga - Baltijas jūras reģiona metropole," iepriekš norādīja Zeltiņš, raksturojot partijas uzdevumus. Viņš uzskata, ka Rīga gadu no gada kļūst arvien vājāka, tomēr tam esot pieci risinājumi, kurus partija arī noteikusi par saviem galvenajiem uzdevumiem - Rīgas iedzīvotāju pieaugums, dinamiska un pievilcīga uzņēmējdarbības vide, Rīga - izglītotākā un gudrākā pilsēta Baltijā, sociāli nodrošināti jaunāki un gados vecāki pilsētas iedzīvotāji, kā arī ērta, tīra un pieejama dzīves telpa Rīgas iedzīvotājiem.

Par izglītības jautājumiem atbildīgā "Vienoti Latvijai" biedre Dace Vītola teica, ka partija vēlas izveidot Rīgas Zinātnes un jaunrades namu, kas varētu kalpot kā mūžizglītības centrs rīdziniekiem.

Savukārt partijas atbildīgais nekustamo īpašumu jautājumos Uldis Bušs stāstīja, ka "Vienoti Latvijai" jau izstrādājusi rīcības plānu nekustamo īpašu jomas sakārtošanai Rīgā. "Man apnicis skatīties, cik nemākulīgi tiek apsaimniekots Rīgas dzīvojamo māju fonds," izteicās Bušs. Partija vēlas dibināt Dzīvokļu īpašnieku biedrību un palielināt Rīgas enerģētikas aģentūras kapacitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!