Foto: LETA

"Esam pieļāvuši virkni kļūdu," sestdien, 24. septembrī, partijas "Vienotības" domes sēdē teica partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs, uzrunājot "Vienotības" Saeimas, valdības un novadu pārstāvjus, pauda, ka sabiedrības analīze un partijas reitingu kritums liek atgriezties pie jautājuma, kā atjaunot sabiedrības uzticību "Vienotībai". Partijas priekšsēdētājs aicināja izvērtēt partijas misiju un uzdevumus. Domes sēde norisinājās zem lozunga "Jaunā Vienotība".

Partijas priekšsēdētājs aicināja partijas biedrus strādāt komandā, jo ""Vienotība" nav un nevar būt viena cilvēka partija". Vienlaikus viņš vērsa klātesošo uzmanību, ka partijas biedru cīņa pret korupciju, interešu konfliktiem un negodīgu politiku ir vērta tikai tad, ja aizdomu ēna negulstas pār partiju biedriem.

Piebalgs atzina, ka partija ir pieļāvusi virkni kļūdu, arī pēdējo trīs mēnešu laikā – kopš Piebalgs ir partijas priekšsēdētājs – partija nav strādājusi pietiekami koordinēti. "Diemžēl esmu saskāries ar apzināti izplatītām baumām un intrigām, tā nedrīkst turpināties," uzsvēra partijas vadītājs, piebilstot, ka pēdējā laikā daudz spēka nācies tērēt iekšējo problēmu risināšanai.

"Vienotību" gaida priekšā saspringts darba cēliens, paredzēja Piebalgs. "Tieši šodien pieņemtie lēmumi var izrādīties daudz būtiskāki mūsu valsts attīstībā nekā pirms pieciem vai desmit gadiem [pieņemtie]."

Piebalgs iezīmēja, ka vienas no partijas galvenajām vērtībām ir drošība un labklājība. Vienlaikus viņš iezīmēja vairākas lietas, kas Latvijai turpmākajos gados būs nozīmīgas. Savā runā viņš kritizēja administratīvo slogu valsts pārvaldē un birokrātiju. Partijas priekšsēdētājs vērsa klātesošo uzmanību, ka viņa ieskatā pietiktu vien ar astoņām līdz deviņām ministrijām Latvijā.

Viņš uzslavēja partijas biedru – ekonomikas ministra Arvila Ašeradena un izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska – īstenotās reformas un aicināja sniegt viņiem atbalstu. Piebalgs akcentēja, ka Latvija ekonomikai jābūt elastīgai un uzņēmējdarbības veicinošai, vienlaikus piebilstot, ka, lai gan "Vienotības" vēlētājs vēlas inovatīvu ekonomiku, vispirms viņam svarīga ir drošība.

Ziņots, ka saskaņā ar socioloģisko pētījumu centra SKDS datiem augustā partijas "Vienotība" reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajai atzīmei - 4,2%, kas ir par 2,1 procentpunktu zemāk nekā jūlijā. Savukārt "Latvijas faktu" veiktās aptaujas dati liecina, ka augustā par "Vienotību" Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 5,8% vēlētāju, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!