Foto: F64

"Saskaņas centra" (SC) frakcija darbam Centrālajā vēlēšanas komisijā (CVK) virzīs juristu Aleksandru Maļcevu un ilggadējo komisijas locekli Raimondu Oļehno, pastāstīja SC frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins.

Šie kandidāti izvēlēti, ņemot vērā viņu pieredzi, – Maļcevs ir profesionāls jurists, bet Aļehno ir ilgstoša pieredze CVK darbā. Pašlaik CVK strādā SC virzītā Elizabete Krivcova un Oļehno.

Savukārt "Vienotības" frakcija trešdien nolēmusi, ka darbam komisijā virzīs pašreizējā CVK sastāva sekretāru Kārli Kamradzi, pastāstīja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Pašreizējā CVK sastāvā darbojas divi "Vienotības" virzīti locekļi – Kamradzis un Sigords Stradiņš.

Tikmēr atbalstu pašreizējā CVK vadītāja Arņa Cimdara kandidatūrai pauž visas Saeimā pārstāvētās frakcijas.

Jau vēstīts, ka kandidāti Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu un priekšsēdētāja amatam frakcijām ir jāizvirza līdz 6.februārim.

Zatlera Reformu partija darbam CVK virzīs Ievu Gruziņu, kas ir bijusī Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā izpilddirektore. Viņa ir arī Nacionalitāšu pētījumu asociācijas, Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā, Vēlēšanu reformas biedrības, kā arī Jauno pētnieku asociācijas biedre.

Nacionālās apvienības (NA) frakcijas pārstāvis Raivis Dzintars atzina, ka NA darbam komisijā atkārtoti virzīs pašreizējo CVK locekli Ritvaru Eglāju, rosinot viņu ievēlēt par komisijas priekšsēdētāja vietnieku. Paužot savu personīgo viedokli, arī Dzintars teica, ka CVK vadītāja amatā būtu atbalstāma Cimdara kandidatūra.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcija darbam komisijā virzīs ilggadējo komisijas locekli Dzintru Kusiņu.

Pagaidām savu kandidātu nav izvirzījusi neatkarīgo deputātu grupa.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi. CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus – Augstākā tiesa savā plēnumā. Pirmajā sēdē CVK, aizklāti balsojot, no sava vidus ievēlē priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru.

Pašlaik komisiju vada Arnis Cimdars, viņa vietnieks ir Kārlis Kamradzis, vēl tajā darbojas Ritvars Eglājs, Elizabete Krivcova, Dzintra Kusiņa, Raimonds Oļehno, Sigords Stradiņš un Inese Žurovska. No tiesnešu vidus izvēlēts Pēteris Dzalbe, kurš pienākumus šajā komisijā veic kopš 2009.gada oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!