Foto: LETA

Partija “Vienotība” ir ieinteresēta un būtu ar mieru izvērtēt tās kādreizējā biedra, vēlākā Zatlera Reformu partijas “šķeltnieka”, neatkarīgā deputāta Klāva Olšteina un pārējo pie frakcijām nepiederošo deputātu pievienošanos, žurnālistiem atzina “Vienotības” vadītāja Solvita Āboltiņa.

Olšteins trešdien Latvijas Radio pieļāva, ka varētu pievienoties “Vienotībai” vai kādai citai no esošām partijām, un ir maza iespējamība, ka varētu dibināt jaunu politisku spēku.

“Vienotība” būtu ieinteresēta iespējamā sadarbībā ar Olšteinu un citiem viņa vadītās grupas pārstāvjiem, atzina Āboltiņa.

“Es uzskatu, ka tas, ka netiktu dibinātas jaunas sīkpartijas, ir ļoti pozitīvs process. Tas, ka šobrīd Saeimā ir ienākuši jauni cilvēki, kuri mācās politiskos procesus, sabiedrībai maksā pietiekami dārgi. Šobrīd šie cilvēki jau ir sevi arī pietiekami pieteikuši, ir pietiekami aktīvi ar idejām un debatēm, tāpēc es domāju, ka mēs, protams, šādu situāciju izskatītu,” viņa teica.

“Šajā koalīcijā šīs sešas neatkarīgo deputātu balsis bijušas tās, uz kurām esam varējuši paļauties bez jebkādiem ultimātiem un tirgiem,” piebilda politiķe.

“Vienotības” vadītāja gan atzina, ka konkrēti ar Olšteinu saruna nebūtu viegla, ņemot vērā, ka viņš vienreiz no “Vienotības” jau ir aizgājis. 

Tomēr šo gadījumu viņa neatminas ar aizvainojumu un uzsver, ka “galīgo vērtējumu izdarīs vēlētāji”, izdarot secinājumus arī par to, ka Olšteins savulaik īsi pirms 11.Saeimas darba sākuma pameta arī eksprezidenta Valda Zatlera izveidoto partiju.

“Vienotība” ar katru no neatkarīgajiem deputātiem, kuri būtu ieinteresēti pievienoties, diskutētu atsevišķi.

“Tas nebūtu kā uzņemt pionieros visu klasi, mēs runātu ar katru no šiem cilvēkiem individuāli, uzklausot katra paša motivāciju un to, ko viņi redz un sagaida no šādas sadarbības,” teica Āboltiņa un piebilda, ka līdz šim šādas sarunas nav bijušas, bet jebkurš no šiem deputātiem mazāk kā divus gadus pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām domā par savu politisko nākotni.

Savukārt Olšteins portālam “Delfi” uzsvēra, ka viņa iespējamā pievienošanās “Vienotībai” ir vērtējama līdzvērtīgi kā iestāšanās kādā citā no politiskajiem spēkiem, tostarp ekspremjera Einara Repšes biedrībā “Latvijas attīstībai”, kas varētu pārtapt par partiju.

Olšteins stāstīja, ka lēmumu par darbību kādā politiskajā spēkā pieņemšot līdz vasaras sākumā notiekošajām pašvaldību vēlēšanām vai nedaudz pēc tām, “protams, konsultējoties ar cilvēkiem, kuri būtu gatavi sadarboties”.

Arī pārējie pie frakcijām nepiederošo deputātu grupas pārstāvji pagaidām konkrētus lēmumus par to, kuram politiskajam spēkam varētu pievienoties, nav pieņēmuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!