Foto: LETA

Patlaban nav pamata teikt "jā" vai "nē" premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) piedāvājumam par atbildības jomu sadalījumam valdībā, jo sarunas ir tikai sākušās, norādījis partijas "Vienotība" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Viņš pieļāva, ka otrajā sarunā ar ZZS tomēr izskanēs kādi citi varianti.

"Ir divu pušu sarunas, un tad nevar teikt tikai "nē", "nē", "nē". Ir jābūt taktiskiem soļiem," skaidrojis Kampars, piebilzdams, ka pirms sarunām spekulēt par to iznākumu nevajadzētu.

Kučinska variants esot saņemts tikai ceturtdien, un frakcijas deputāti par to tikšot informēti pirmdien. "Vienotība" esot atvērta sarunām un gatava kompromisiem, lai gan ZZS piedāvājumā "kompromisa nav", secinājis Kampars.

Kā ziņots, "Vienotība" ar ZZS nav vienojusies par atbildības jomu sadalījumu.

"Vienotība" jau iepriekš pauda, ka jaunajā valdībā vēlētos vadīt Satiksmes ministriju (SM), Ārlietu ministriju (ĀM), Iekšlietu ministriju (IeM), Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Tieslietu ministriju (TM) un Ekonomikas ministriju (EM). Savukārt Kučinskis piedāvā "Vienotībai" uzņemties atbildību par IeM, ĀM, IZM, EM un Labklājības ministriju (LM).

Pirmdien, 25. janvārī, plkst. 9:30 Kučinska priekšlikumu apspriedīs "Vienotības" frakcija, bet plkst. 11 plānota atkārtotā ZZS un "Vienotības" tikšanās.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa iepriekš sacījusi, ka līdz pirmdienai abām pusēm būs iespēja apdomāt šos jautājumu un tad atkārtoti par tiem diskutēt. Ja būs "nopietns" piedāvājums no premjera amata kandidāta puses, "Vienotība" apliecina vienotu atbalstu valdībai - ar visām 23 frakcijas deputātu balsīm. Āboltiņa paudusi, ka tiek sagaidīts "līdzsvarotāks piedāvājumus" atbildības jomu sadalījumā.

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis svētdien atzinis, ka ZZS pārstāvji jaunus variantus rīt piedāvāt neplāno.

Uz jautājumu, vai tomēr tiek apsvērta iespēja nedaudz piedāvājumu pamainīt, Brigmanis skaidrojis, ka nevajag skriet notikumiem pa priekšu. Pienākšot pirmdiena un tad arī būšot tālākās diskusijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!