Foto: DELFI

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) interneta vietnē "Facebook" Saeimas koalīcijas partiju "Vienotība" nodēvējis par "kaut kādu kretīnu varzu".

Ušakovs Vienotībai šādu salīdzinājumu veltījis, paužot savu neapmierinātību ar Saeimas lēmumu, kura otrdien noraidīja priekšlikumu par pašvaldību tiesībām noteikt ierobežojumus jaunu psihoaktīvo vielu aprites vietām.

"Saeima šodien atkal izcēlās. Lasījumā tika piedāvāti likuma labojumi, kas dotu pašvaldībām reālu rīku cīņai ar "spaisu". Taču pēc "Vienotības" spiediena šie labojumi netika pieņemti," sociālajā interneta tīklā raksta Rīga mērs.

"Labojumi tika noraidīti, jo to autors bija SC deputāts Andrejs Elksniņš. Tā mēs dzīvojam. Kaut kāda kretīnu varza...," rezumējis SC līderis.

Saeima ceturtdien, 24. aprīlī nobalsoja pret piecu deputātu – Andreja Elksiņa (SC), Romāna Naudiņa (NA), Aijas Barčas (ZZS), Ivara Zariņa (SC) un Gunāra Rusiņa iesniegto likuma "Par pašvaldībām" grozījumu nodošanu komisijām. Grozījumi paredzēja pašvaldībām dot tiesības lemt par ierobežojumiem un kontroles pasākumiem jauno psihoaktīvo vielu un maisījumu aprites vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!