Foto: DELFI

Rīgas domes (RD) partijas "Vienotība" deputātu frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte nosūtījusi pieprasījumu pašvaldības priekšsēdētājam Nilam Ušakovam, kurā vēlas noskaidrot, vai četru Latvijas radiostaciju pārraidītā reklāma par sabiedriskā transporta biļešu cenas pieaugumu ir saskaņota ar mēru un kas tiks darīts, lai pārtrauktu pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" politizāciju, pavēstīja RD "Vienotības" frakcijas sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

"Deputāte uzskata, ka Latvijas radiostacijās, tajā skaitā Latvijas Radio 1, pārraidītā reklāma par sabiedriskā transporta biļešu cenu gandrīz divkārtēju pieaugumu Rīgā ir neobjektīva, klausītājus maldinoša un politizēta. Atbildību par "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai" dubultoto braukšanas maksu sabiedriskajā transportā tiek mēģināts novelt uz valdību," atzīmēja Josts.

Pēc viņa teiktā, reklāmas "Rīgas satiksmei" izmaksāja 13 tūkstošus eiro.

"Ir nepieļaujami, ka tiek politizēta kāda no Rīgas kapitālsabiedrībām. Nilam Ušakovam tas būtu steidzami jānovērš. "Rīgas satiksmei" ir jāpadara savi mājas darbi, uz kuriem norādīja Valsts kontrole un kuru ieviešana samazinātu uzņēmuma izmaksas un arī biļešu cenas, nevis jānodarbojas ar politizētu reklāmu," uzsvēra Ēlerte.

Josts norādīja, ka piektdien četrās Latvijas radiostacijās izskanēja apmaksāta audio reklāma, kurā pausts "Rīgas satiksmes" vadības viedoklis par sabiedriskā transporta biļešu cenu pieaugumu.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 16.janvārī nolēma no februāra palielināt biļešu cenas "Rīgas satiksmes" reisos līdz 1,15 eiro iepriekšējo 60 centu vietā. Savukārt Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija otrdien, 20.janvārī, atbalstīja braukšanas maksas palielināšanu arī pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" mikroautobusos no 1.februāra līdz 1,15 eiro iepriekšējo 70 centu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!