Foto: F64

"Vienotība" nākamnedēļ koalīcijas partiju sanāksmē rosina izskatīt jautājumu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu rotāciju un informāciju, ka pārceltajiem darbiniekiem veidos jaunas amatu vietas.

Partijas līdere Solvita Āboltiņa pastāstīja, ka "Vienotība" plāno lūgt Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) skaidrojumu saistībā ar tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) pausto par jaunu amatu vietu radīšanu uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi pārceltajām piecām VID amatpersonām. Ministrs arī norādījis, ka tas prasīs papildu izdevumus. Āboltiņa uzsvēra, ka tas ir nesaprotami situācijā, kad nevar rast visus līdzekļus pedagogu atalgojumam, veselības aprūpei un citām prioritātēm.

Politiķe pauda viedokli, ka rotācija nevar notikt, šādā veidā radot jaunas darba vietas. Līdz ar to "Vienotība" pieteikusi šo jautājumu apspriešanai nākamās nedēļas, 9.maija, koalīcijas sanāksmē.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

No pārējiem 17 rotācijā iesaistītajiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Rasnačs ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja, ka uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi pārceltajām piecām VID amatpersonām tiek radītas jaunas amata vietas, kas noteikti prasīs arī papildu izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!