Foto: LETA

Partijas "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti neatbalstīs Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma pieņemšanu galīgajā lasījumā tā šībrīža redakcijā, portālu "Delfi" informēja frakcijā.

Likumdevēja pienākums ir izstrādāt kvalitatīvu piedāvājumu esošās situācijas sakārtošanai, izveidojot dzimumšūnu donoru reģistru, kas nodrošinātu noteiktus kontroles un uzraudzības mehānismus, norādīja frakcijā. "Vienotības" deputāti asi iebilst pret likuma grozījumos ietverto "nepamatoto olšūnu ziedošanas aizliegumu nedzemdējušām sievietēm".

"Šobrīd otrajā lasījumā pieņemtais priekšlikums ir pēc būtības klaji diskriminējošs un pretrunā gan nacionālajām, gan starptautiskajām tiesību normām, tādēļ "Vienotības" deputāti lūgs kolēģus Saeimā atbalstīt priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarinājumu, lai diskriminējošo normu likumā labotu," informēja partijas "Vienotība" preses sekretāre Laila Timrota.

Kā vēstīts, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti aizvadītajā nedēļā nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā trešajā galīgajā lasījumā likuma grozījumus, kas paredz atcelt aizliegumu Latvijā importēt un eksportēt donoru dzimumšūnas, pavēstīja Saeimas Preses dienestā, vienlaikus paredzot, ka dzimumšūnas var ziedot tikai dzemdējusi sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!