Foto: LETA
Arī pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām "Vienotība" saredz plašu labēji centrisko politisko spēku koalīciju, līdz ar to piedāvājums par sadarbību valdībā tagad netiek izteikts tikai uz laiku līdz parlamenta vēlēšanām, pēc tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis apliecināja, ka labprāt redzētu "Vienotību" kā ZZS stratēģisko partneri. Lai līdz tam nonāktu, vēl ir nepieciešamas sarunas gan ar pašreizējiem koalīcijas partneriem, gan arī kopīgs skatījums uz situāciju.

"No "Vienotības" puses mēs arī skaidri apliecinājām, ka šīs nav kaut kāds piedāvājums uz desmit mēnešiem vai tamlīdzīgi, šajā gadījumā mēs arī pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām saredzam plašu labēji centrisko spēku koalīciju," sacīja Dombrovskis.

Tātad pašreizējais piedāvājums par sadarbību tiek izteikts, domājot arī par situāciju pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, piebilda Dombrovskis.

Par iespējamo amatu sadali jaunajā valdībā ZZS ar "Vienotību" vēl nerunāja. "Vienotība" informēja, ka gatava uzņemties koalīcijas veidošanu, par saviem premjera kandidātiem. No ZZS saņemts konceptuāls apstiprinājumu tam, ka ZZS gatava strādāt valdībā, sacīja Dombrovskis.

Brigmanis skaidroja, ka jēdziens "konceptuāli" nozīmē "ne uzreiz, ne uz sitienu", proti, plānots turpināt sarunas un jāsagaida, kad tiks nominēts konkrētais premjera amata kandidāts no "Vienotības".
Patlaban politiskie spēki esot "sarunu vidusceļā", pauda Brigmanis.
Kā ziņots, Bērziņš šodien turpināja konsultēties ar politiskajām partijām par jaunās valdības veidošanu. Šodien Bērziņš arī sniegšot savu vērtējumu par aizvadītajām konsultācijām ar politiskajām partijām.

Uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, premjers Valdis Dombrovskis (V) 27.novembrī paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis, kurš paziņoja par demisiju, nav gatavs vadīt nākamo valdību.

Partijas "Vienotība" valde ir nolēmusi Ministru prezidenta amatam piedāvāt trīs kandidātus - pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V), Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un premjera padomnieku Intu Dālderi.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) savu nostāju nav mainījusi, proti, tāpat kā pirms vēlēšanām, VL-TB/LNNK premjera kandidāts ir Gaidis Bērziņš, tomēr nosaukt nākamo valdības vadītāju ir Valsts prezidenta kompetence, sacīja nacionālās apvienības deputāte Inese Laizāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!