Foto: F64

Partija "Vienotība" šodien valdes un frakcijas kopsēdē vienbalsīgi atbalstīja sadarbības līgumu slēgšanu ar sešām reģionālajām partijām, sacīja "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Paredzēts, ka līgumi ar partijām "Valmierai un Vidzemei", "Kuldīgas novadam", "Talsu novada attīstībai", "Tukuma pilsētai un novadam", "Ogres novadam" un Jēkabpils reģionālo partiju tiks parakstīti sestdien, 12.aprīlī, "Vienotības" domes sēdē.

Āboltiņa norādīja, ka sadarbība notiks ne tikai vēlēšanu kontekstā, bet tā tiek vērtēta ilgtermiņā. Iespējamas diskusijas arī par politisko spēku tuvināšanos nākotnē.

Sadarbības līgumi paredz iespēju reģionālajām partijām deleģēt savus pārstāvjus "Vienotības" sarakstam uz Saeimas vēlēšanām, un "Vienotībā" šiem deputātu kandidātiem nebūs jāstājas.

Pagaidām gan par konkrētām cilvēkiem un konkrētām vietām "Vienotības" sarakstā netika diskutēts, sacīja partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Āboltiņa stāstīja, ka šodienas sēdē bija plašas diskusijas par partiju sadarbību, tāpat viņa uzsvēra, ka ir svarīgi nesašķelt un nesadrumstalot tā dēvētos labēji centriskos politiskos spēkus.

Kā ziņots, "Vienotība" jau pērn vasarā sākusi sarunas ar Latvijas reģionu politisko partiju līderiem par iespējām sadarboties un "veidot kopīgu platformu Latvijas izaugsmei", lai veicinātu labējo un centrisko politisko partiju spēku apvienošanu.

Tāpat "Vienotība" uz šīm Saeimas vēlēšanām plāno sadarboties ar Reformu partiju, kuras pārstāvjiem, kas piedalīsies parlamenta vēlēšanās, gan, visticamāk, būs jāiestājas "Vienotībā".
Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!