Foto: F64

Partija "Vienotība", kas iepriekš neatbalstīja Finanšu ministrijas piedāvātos likuma grozījumus par izmaiņām Valsts ieņēmumu dienestā (VID), plāno drīzumā iesniegt parlamentā jaunus likumprojektus par Finanšu un Muitas policijas pavienošanu.

Partijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns pastāstīja, ka šonedēļ par atsevišķiem jautājumiem vēl paredzēta diskusija, tomēr politiskā spēka pārstāvji vienojušies iesniegt jaunus likuma grozījumus.

Par VID Iekšējā drošības biroja pārraudzību vēl tiks spriests, norādīja Smiltēns, piebilstot, ka paredzēts arī atteikties no ieceres par formu VID ģenerāldirektoram.

Iepriekš līdzīgi Finanšu ministrijas priekšlikumi raisīja domstarpības valdības koalīcijā un likumprojekti tika noraidīti. "Vienotība" iebilda pret priekšlikumu, ka Iekšējās drošības birojs būs VID ģenerāldirektora pakļautībā.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja grozījumus likumā par VID un Kriminālprocesa likuma grozījumus. Šie likumprojekti paredzēja Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu un to, ka VID Finanšu policijas pārvaldes Iekšējās drošības daļa tiks pakļauta VID ģenerāldirektoram, kuram tādēļ turpmāk būs jānēsā formas tērps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!