Foto: LETA

Korupcijas un novēršanas apkarošanas birojs (KNAB) pieņēmis lēmumu uzdot partijai "Vienotība" pārskaitīt valsts budžetā pārsniegto atļauto priekšvēlēšanu izdevumu summu teju 42 tūkstošu eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

KNAB pārbaudē konstatējis, ka partija priekšvēlēšanu izdevumiem, uz kuriem attiecas Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma noteiktie priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumi, ir izlietojusi 464 777 eiro. Proti, "Vienotības" vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijā norādītos 407 634 eiro un pārbaudes laikā konstatētos partijas izdevumus 57 142 eiro apmērā.

Līdz ar to "Vienotība" par 41 779 eiro ir pārsniegusi priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, kādu drīkstēja izlietot 12. Saeimas vēlēšanās, secina birojs.

Šī naudas summas "Vienotībai" 30 dienu laikā jāieskaita valsts budžetā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB nolēmis pārtraukt politiskajai partijai "Vienotība" piešķirtā valsts budžeta finansējuma izmaksu, jo konstatējis Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 7.3 panta pārkāpumu, kas nepieļauj turpmāku valsts budžeta finansējuma saņemšanu.

Šis likuma pants aizliedz saņemt anonīmus ziedojumus un dāvinājumus, bet konkrētais punkts noteic: ja politiskā organizācija (partija) saņem anonīmu dāvinājumu (ziedojumu), finanšu līdzekļi piecu dienu laikā pēc to saņemšanas jāpārskaita valsts budžetā, bet manta jānodod valsts īpašumā Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!