Foto: F64
Ceturtdien ārkārtas Saeimas sēdē visi 23 "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti balsos par Ministru prezidenta amata kandidāta no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rindām Māra Kučinska veidotās valdības apstiprināšanu, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" apstiprināja “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa.

Partijas līdere sacīja, ka no nākamās valdības gaidot lielāku dinamiku un labāk jāspēj reaģēt uz iedzīvotājiem svarīgiem jautājumiem. Āboltiņa atturējās patlaban vērtēt jaunās valdības gaidāmo darbu, skaidrojot, ka tā veiksmīgumu rādīs laiks.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien lems par uzticības izteikšanu Māra Kučinska (Liepājas partija, Zaļo un zemnieku savienība) izveidotajam Ministru kabinetam.

Pozitīva Saeimas lēmuma gadījumā šī būs otrā valdība, ko vada ZZS pārstāvis. Iepriekšējais ZZS premjers bija Indulis Emsis (Zaļā partija) 2004. gadā.

Salīdzinot ar Laimdotas Straujumas (V) vadīto valdību, koalīcijas partneri nav mainījušies un to joprojām veido trīs partijas — ZZS, "Vienotība" un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!