Foto: F64
"Vienotības" izsludinātajā konkursā partijas ģenerālsekretāra amatam pieteikušies vairāki pretendenti, pastāstīja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Timrota gan nevēlējās atklāt pretendentu vārdus, norādot, ka partijas pārstāvji vienojušies publiskot tikai uzvarētāju.

Par to, kurš ieņems ģenerālsekretāra amatu, šodien plkst.17 lems "Vienotības" valde.

Iepriekš neoficiāli izskanējis, ka uz "Vienotības" ģenerālsekretāra amatu varētu pretendēt bijušais ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Konkursa nosacījumi paredz, ka uz amatu var pretendēt persona, kas ir "Vienotības" biedrs, kurai ir politiskās darbības pieredze, vadošā darba pieredze, privātā un publiskā sektora organizācijas vadības pieredze, finanšu vadības pieredze, kam piemīt komunikācijas un sadarbības spējas, kā arī ir augstākā izglītība.

Partijas ģenerālsekretāra amata pienākumos ietilpst vadīt partijas stratēģiskās plānošanas darbu un partijas administrācijas darbu, pārraudzīt partijas finanšu darbību, pārraudzīt un koordinēt partijas biedru un atbalstītāju līdzdalības attīstību, pārraudzīt un koordinēt partijas biedru izglītības programmu attīstību, pārraudzīt un koordinēt partijas nodaļu attīstību un sadarbību, pārraudzīt un koordinēt partijas vēlēšanu kampaņas, organizēt partijas iekšējo un ārējo komunikāciju, kā arī koordinēt partijas starptautisko sadarbību.

Iesniedzot dokumentus, pretendentam arī jāpievieno prezentācija par partijas attīstības vīziju, motivēts pieteikums, dzīves un iepriekšējās darba pieredzes apraksts.

Kā ziņots, 6.augustā Valkā tika nodibināta partija "Vienotība", apvienojoties trīs partijām - "Jaunajam laikam", "Pilsoniskajai savienībai" un "Sabiedrībai citai politikai". Reorganizācijas līgumu parakstīja partiju līderi - apvienības "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un līdzpriekšsēdētāji Ģirts Valdis Kristovskis un Aigars Štokenbergs.

Reorganizācijas līgumā noteikts "Vienotības" valdes sastāvs, kurš turpinās darbu līdz partijas pirmajam kongresam, kas varētu notikt 26.novembrī. Saskaņā ar reorganizācijas līgumu "Vienotības" valdi veido tās priekšsēdētāja Āboltiņa, kā arī Štokenbergs, Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!