Foto: DELFI

Saeimas neatkarīgo deputātu grupa jeb tā dēvētais Olšteina sešinieks, kas patlaban izveidojis biedrību "Brīvie demokrāti", visticamāk, izšķīdīs citos politiskajos spēkos, intervijā aģentūrai LETA prognozēja partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Zaķis atzina, ka šobrīd esot grūti pateikt, kas ar šo biedrību varētu notikt nākotnē. "Viņiem ir tāda vēl netapuša politiska spēka statuss. Tas savā ziņā varbūt tagad ir ērts, bet ilgtermiņā nederīgs, jo nav īsti skaidrs, kas ir viņu politika, kas ir viņu uzstādījumi, kas ir viņu mērķi kā grupai. Tajā pašā laikā viņiem nav arī atbildības pret saviem vēlētājiem, jo, ja esi atbildīgs vien savā priekšā, tas tomēr zināmā mērā sašaurina uzticības areālu. Un, ja viņi tagad ir izveidojušies kā biedrība, tad ir jāsagaida kādi konceptuāli pamatprincipi," pauda politiķis.

Viņš gan drīzāk paredzot to, ka caur nākamajām vēlēšanām šis spēks izšķīdīs. "Atsevišķi cilvēki, kas šobrīd ir guvuši iemaņas būt par lielās politikas politiķiem, izšķīdīs citos politiskajos spēkos. Neredzu nopietnu vietu vēl vienai partijai, jo sabiedrībā ir pieprasījums pēc lieliem politiskiem spēkiem, nevis pēc šaurām nišām. Tāpēc vēl jo vairāk es nesaskatu nopietnu perspektīvu šim spēkam," norādīja Zaķis.

Taujāts par to, vai "Vienotība" gaida atgriežamies savās rindās neatkarīgo deputātu neformālo līderi Klāvu Olšteinu, Zaķis par to pauda diezgan lielas šaubas.

"Kamēr Klāvs ir prom no "Vienotības", viņš noteikti ir par politiku domājis, mēģinājis izplānot, kā viņš saredz kaut kādu attīstību. Vai tas sakrīt, vai mēs esam šobrīd līdzīgi domājoši, jāvērtē būs pēc darbiem tajā brīdī, kad situācija tuvosies vēlēšanām. Vērtējot noskaņojumu vismaz frakcijā, neprognozēju lielu sajūsmu no frakcijas biedriem, ja kāds piedāvātu viņiem sadarboties jau vienas partijas iekšienē tieši konkrēti ar Klāvu," teica Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!