Foto: AFI

Ja tauta nolems atlaist 10.Saeimu, tad apvienības "Vienotība" priekšvēlēšanu kampaņu vadīs Rīgas domes deputāts, partijas "Jaunais laiks" (JL) un "Vienotības" valdes loceklis Edgars Jaunups.

Šāds lēmums pieņemts apvienības valdē, pastāstīja JL un "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa atzina, ka šajā priekšvēlēšanu kampaņā naudas tiks tērēts mazāk, jo pēdējā Saeimas sēdē samazināts maksimālais budžets šādiem pasākumiem, turklāt kampaņas rīkošanai būšot ļoti īss laiks.

Politiķe arī norādīja, ka "Vienotība" un JL nekad nav bijuši starp līderiem, kas tērējuši milzu naudu kampaņām.

"Mēs noteikti izmantosim to, ko pirmie sākām Latvijas politikā, tas ir, iešanu pie cilvēkiem. Ja atceramies, JL kampaņa uz 8.Saeimas vēlēšanām bija tā saucamās "durvis-durvis", kad pirmie to vispār izmantojām, un arī uz jebkurām vēlēšanām "Vienotības" cilvēkiem, pirmkārt, būs šie personīgie kontakti," skaidroja Āboltiņa.

"Vienotības līdere uzsvēra, ka ļoti svarīgi piedāvāt to, "ko un kā mēs redzam". Vēl esot ļoti svarīgi, par ko jārunā "Vienotībai" kā vadošai partijai, ir līdzsvars starp vērtībām Latvijas sabiedrībā un politikā, ekonomisko attīstību un izaugsmi.

"Uz iepriekšējām vēlēšanām pamatā vairāk runājām par ekonomiku un izglābšanos no krīzes, bet, manuprāt, valsts var pastāvēt un attīstīties tikai tad, ja tai pamatā ir, pirmkārt, tās vērtības, kas valstij ir svarīgas," teica Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!