Foto: LETA

Saeimas frakcijas "Vienotība" vadība mainīsies līdz ar rudens sesijas beigām, proti, 21. decembrī, portālu "Delfi" informēja partijā.

"Ir noslēgušās politiskās konsultācijas ar visām "Vienotības" sadarbības partijām, kas pārstāvētas Saeimas frakcijā, un panākta vienošanās, ka frakcijas vadības maiņa notiks līdz ar Saeimas rudens sesijas beigām 21. decembrī," informējis "Vienotības" valdes priekšsēdētājs un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Ašeradens atzinīgi vērtē sarunas gan ar partijas biedriem, gan politiskajiem partneriem.

"Saeimai ir savs konkrēts darba cikls un tradīcijas, tādēļ ar deputātiem, kuri parlamentā ievēlēti no "Vienotības" saraksta un strādā "Vienotības" frakcijā, esam vienojušies, ka frakcijas vadības maiņu vislabāk būtu veikt pēc rudens sesijas," norādījis partijas vadītājs.

Politiskajās konsultācijās Ašeradens saņēmis atbalstu valdes lēmumam ieteikt frakcijai virzīt Saeimas deputātu Hosamu Abu Meri (V) par frakcijas vadītāju.

Jau ziņots, ka 6. novembrī Saeimas frakcijas "Vienotība" vadītāju Solvitu Āboltiņu partijas valde nolēma izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

"Vienotības" Saeimas frakcijā darbojas 22 deputāti, desmit no tiem ir šīs partijas biedri, bet 12 – pārstāv sadarbības politiskos spēkus vai arī ir bez partijas piederības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!