Foto: LETA

"Vienotības" vadība noliedz "nelojālo partijas biedru" saraksta veidošanu.

"Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un valdes loceklis Kārlis Šadurskis, pirmdien atbildot uz žurnālistu jautājumiem, noliedza šāda saraksta esamību.

Aizdomas par "nelojālo partijas biedru" sarakstu pauda no "Vienotības" valdes nule aizgājusī Ilma Čepāne.

Komentēdams Čepānes lēmumu izsāties no "Vienotības" valdes, Šadurskis norādīja, ka viņa nav aktīvi piedalījusies valdes darbā pēdējā laikā. "Kā es saprotu, viņa pamazām attālinās no aktīvās politiskās darbības. Valdē jāstrādā tiem, kuri piedalās aktīvajā politikā," viņš sacīja.

Uz jautājumu, vai "Vienotībā" pastāv minētais saraksts, Šadurskis atbildēja noliedzoši: "Nav, protams".

Taujāts par to, kāda būs attieksme pret tiem partijas biedriem, kuri neatbalstīs Āboltiņu, Šadurskis norādīja, ka viņš nezina, vai tādi cilvēki būs.

"Pirmkārt, es nezinu, vai tādi cilvēki būs. Var, protams, būt dažādi viedokļi par vienu vai citu kandidātu, bet ir normāla situācija - ja nav pieņemams viens konkrēts kandidāts, tad izvirza citu. Mūsu valdes un frakcijas kopsēdē tad, kad tika izvirzīta Āboltiņa, neviens neizvirzīja nevienu citu kandidātu," viņš uzsvēra.

Čepāne svētdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Dienas ziņas" pauda, ka viņai nav pieņemams, ka tiek veidots partijas vadībai nelojālo biedru saraksts.

"Pastāvot dažādiem viedokļiem valdē un frakcijā, lēmumus nevajadzētu pieņemt ar mehānisku balsu vairākumu, ir taču iespējams kompromiss, kas kaut daļēji apmierinātu abu grupu viedokļus, jo pretrunas nav tik dziļas, kā tās publiskā telpā mēģina pasniegt. Man nav pieņemams valdes lēmums, ka līdz 28.decembrim ir jāveido kaut kāds saraksts ar partijas vadībai lojāliem un nelojāliem frakcijas un valdes biedriem," savu lēmumu pamatoja Čepāne.

"Un pats svarīgākais, es uzskatu, ka izveidot "Vienotības" vadītu valdību par katru cenu bez Nacionālās apvienības, bet ar neprognozējamu sīkpartiju un, iespējams, "Saskaņas" slēptu atbalstu pašreizējā politiskajā situācijā būtu Latvijas interesēm bīstama rīcība," viņa uzsvēra.

Jau ziņots, ka 15.decembrī "Vienotība" frakcijas un valdes kopsēdē nolēma, ka Āboltiņa būs partijas vienīgā kandidāte premjera amatam. Vienlaicīgi tika paziņots, ka par Āboltiņu vēl būs nepieciešams valdes un frakcijas balsojums, kas notiks laikā no Ziemassvētkiem līdz 28.decembrim.

Tāpat jau rakstīts, ka Nacionālā apvienība (NA) vairākkārt kategoriski paziņojusi, ka nepiedalīsies koalīcijā, kuras premjera amata kandidāts būtu Āboltiņa. Savukārt ZZS pavēstīja, ka nestrādās koalīcijā, kurā nebūs NA. ZZS savu premjera amata kandidātu plāno paziņot 28.decembrī. Neoficiāli tiek minēts, ka ZZS premjera amatam varētu virzīt 12.Saeimas deputātu Māri Kučinski.

NA līderis Raivis Dzintars paziņojis, ka tā būtu ļoti pretvalstiska pieeja - par vienu no augstākajām amatpersonām virzīt kandidātu ar ļoti zemu reitingu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!