Foto: LETA
Atšķirībā no citām lielajām Latvijas partijām, “Vienotības” biedriem atļauta diezgan liela brīvība, portālam “Delfi” sestdien “Vienotības” kongresā norādīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete.

Komentējot Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) teikto, ka sekmīgam valdības darbam ļoti būtisks ir partijas valdes un frakcijas atbalsts, Kalniete atzina: ""Vienotības" vājais punkts, atšķirībā no citām lielajām Latvijas partijām, vienmēr bijis tas, ka ir atļauta liela individuālo biedru brīvība".

Tas nozīmē, ka biedri par dažādiem jautājumiem var izteikties atbilstoši savai izpratnei un partijai ir grūti nodemonstrēt "vienotu, spēcīgu dūri".

Kalniete nav gaidījusi, ka partijas kongresā notiks kādi lieli pavērsieni, un atzinīgi vērtēja Straujumas un Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka eiro un sociālā dialoga jautājumos Valda Dombrovska (V) uzrunas, kas esot parādījušas "Vienotības" spēku, padarītos un plānotos darbus.

Kalniete arī atgādināja, ka Straujuma piekrita kļūt par Ministru prezidenti apstākļos, kad neviens cits to nevēlējās, arī partijas līdere Solvita Āboltiņa, kas sestdienas kongresā aicināja "Vienotību" rīkoties izlēmīgāk.

"Straujuma nav cilvēks, kas var stingri citus izrīkot," skaidroja Kalniete, piebilstot, ka premjere izvirza sev augstas prasības, un automātiski arī no citiem sagaida šādus standartus.

"Straujuma nav skolas direktore, bet viņas raksturs palīdz rast kompromisus, kas nepieciešami šajā koalīcijā," piebilda Kalniete, uzsverot - visi zina, kas un kā valdībai jādara. Jautājums, kā to izdarīt varavīksnes koalīcijas ietvaros, kur vienmēr jāmēģina vienoties par kompromisu, viņa minēja.

Jau vēstīts, ka partija "Vienotība" sestdien pulcējusies uz ikgadējo kongresu, kas veltīts diskusijām par partijas politiskajiem mērķiem Latvijas simtgadei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!