Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valde pirmdien nolēma pašlaik neskatīt jautājumu par Jura Vidiņa izslēgšanu no partijas, portālam "Delfi" pavēstīja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

"Vidiņa darbības izvērtēšana partijā "Vienotība" nav Latvijas šībrīža politiskās dienaskārtības jautājums," norāda  partijas valde, tādēļ pašlaik nolemts nevērtēt Vidiņa darbību un "iesaldēt" šo jautājumu.

Partija uzsver, ka tās uzdevums ir Laimdotas Straujumas vadītās valdības stiprināšana, saglabājot tās lemtspēju un efektīvu darbību valsts un sabiedrības interesēs. "Šis nav brīdis, kad "Vienotība" varētu atļauties jautājumus, kas skar ikvienu ģimeni Latvijā, atlikt "otrajā plānā", tā vietā par prioritāru izvirzot iekšējo domstarpību risināšanu," skaidro Timrota.

"Vienotība" vērš uzmanību gan uz saspringto ģeopolitisko situāciju, gan aktuālajiem iekšējās drošības un tautsaimniecības izaugsmes jautājumiem. "Vienotības" kā koalīcijas vadošās partijas pienākums esot turpināt darbu gan pie enerģētiskās neatkarības stiprināšanas un gāzes tirgus liberalizācijas, gan valsts ekonomikas stabilizācijas, preventīvi novēršot iespējamus Krievijas agresijas un Ukrainas teritorijas daļas aneksijas radītos satricinājumus.

Tāpat jāvērtē, kā rast papildu līdzekļus valsts iekšējās drošības stiprināšanai, kā arī jāturpina darbs pie ilgtspējīgas izglītības sistēmas izveides un sabiedrības sociālās aizsardzības.

"Ir politiski bezatbildīgi pieļaut, ka šo jautājumu efektīvu risināšanu aizēno valstiski un politiski maznozīmīgu tēmu un organizācijas iekšējo nesaskaņu nonākšana publiskajā dienaskārtībā," uzsver "Vienotība".

Jau vēstīts, ka "Vienotības" Ētikas komisija iepriekš nolēma, ka par Vidiņa izslēgšanu no partijas būs jālemj "Vienotības" valdei.

Ētikas komisija skatīja lietu par to, ka Vidiņš "Vienotības" ģenerālsekretāru Arti Kamparu esot nosaucis par Krievijas prezidenta interešu aģentu, taču Latvijas Radio iepriekš ziņoja, ka "Vienotības" Rēzeknes nodaļas biedri grib panākt Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim, jo tas esot grāvis partijas prestižu. 

Vidiņš pēc 12.Saeimas vēlēšanām pauda aizdomas par masveidā notikušu vēlētāju uzpirkšanu Latgalē par labu tobrīd vēl Saeimas frakcijas vadītāja amatā esošajam Zaķim. Pēc Vidiņa iesnieguma par šīm aizdomām kriminālprocesu sāka arī Drošības policija. Augstākā tiesa vēlāk vērtēja partijas "Saskaņa" sūdzību par vēlēšanu rezultāta apstrīdēšanu Latgalē un to noraidīja, taču spriedumā ierakstīja frāzi "nav dūmu bez uguns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!