Foto: Shutterstock

Viens no vīriešiem, kurš cieta sestdien Rīgā nobrūkot balkonam, salauzis kāju, bet otrs guvis mugurkaula traumu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

50 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā ar kājas lūzumu un galvas smadzeņu satricinājumu, bet 43 gadus vecs vīrietis guvis mugurkaula traumu un galvas smadzeņu satricinājumu.

Sestdien daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Rīgā, Patversmes ielā 22 k-2 nobrucis patvaļīgi pārbūvēts balkons 2.stāva dzīvoklim un negadījumā cietušas divas personas, kas tikušas hospitalizētas.

Kā informēja "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) pārstāve Santa Vaļuma, RNP speciālisti notikuma vietā, veicot apsekošanu, konstatējuši nelikumīgas būvniecības pazīmes uz dzīvokļa balkona – balkona horizontālo plātni klāja bieza (vairāk kā 5 centimetru) asfaltbetona kārta, kas negatīvi ietekmēja balkona konstrukciju nestspēju un, iespējams, radītās slodzes dēļ balkona konstrukcijas nobrukušas.

Vaļuma informēja, ka cietušie ir divi pieauguši vīrieši. Negadījuma brīdī abi atradušies uz balkona.

Nākamajā nedēļā tiks sasaukta dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulce, lai informētu par avārijas situāciju un lai kopīpašnieki varētu izvērtēt un lemt par tālākajām darbībām, kas saistītas ar ēkas turpmāko ekspluatāciju un tehnisko stāvokli.

Uzņēmums uzsver, ka jau 2015.gadā dzīvojamā mājā tika veikta dzīvokļu īpašnieku aptauja par ēkas tehniskās apsekošanas atzinuma sagatavošanu un pilnvarojuma došanu pārvaldniekam. No 40 dzīvokļu īpašniekiem tikai pieci balsoja "PAR", kā rezultātā vairākums – 35 dzīvokļu īpašnieki – balsojuši "PRET".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!