Pirmajā Latvijas viesmīļu konkursā, kas pagājušās nedēļas nogalē norisinājās starptautiskās viesnīcu, bāru un restorānu aprīkojumu izstādes “HoReCa” ietvaros, uzvarēja viesnīcas “Konventa sēta” restorāna “Raibais balodis” viesmīle Kristīne Putniņa.
Trešo vietu savā starpā dalīja Biznesa augstskolas “Turība” studente Sintija Loiko un Ivars Kalniņš no viesnīcas “Hotel de Rome”.

Konkurss notika divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursantiem bija jāsagatavo tematiskais galds 4 personām, turklāt dalībniekam bija jāprot izskaidrot un parādīt jebkuru viesmīļa darbību pie galda. Otrajā kārtā dalībniekam bija jāveic netradicionālāks uzdevums – publikas acu priekšā jāpagatavo salāti. Tika izspēlētas arī dažādas interesantas situācijas, piemēram, viesmīļiem bija jāprot eleganti pasniegt košļājamo gumiju ORBIT. Šo konkursa uzdevumu vērtēja pārstāvji no kompānijas “Wrigley”, kuri uzskata, ka košļājamā gumija ir ikdienas higiēnas lieta, kas tiek pasniegta restorānu un bāru apmeklētāju komforta uzlabošanai.

Konkursu vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija Latvijas Bārmeņu un viesmīļu ģildes, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas un “Balzāma bāra” pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!