Latvijas futbola čempionvienība "Skonto" ceturtdien "Skonto" stadionā parakstīja līgumu ar viesnīcu "Reval Hotel Latvija", kas pēc atklāšanas 15.maijā kļūs par kluba sadarbības partneri un nodrošinās viesnīcas pakalpojumus ar īpašiem noteikumiem arī Latvijas izlasei.
"Esam gandarīti par noslēgto vienošanos," uzsvēra "Skonto" futbola kluba direktors Andis Dambergs. "Ar viesnīcu "Latvija" sadarbojāmies jau pirms tās renovācijas un turpināsim to darīt arī pēc tās atklāšanas. Šis ir vēl viens nozīmīgs solis futbola industrijas infrastruktūras pilnveidošanā, kas noteikti atvieglos kluba un futbola turpmāko attīstību."

Jautāts par līguma nosacījumiem, Dambergs paskaidroja, ka "Skonto" futbola klubs visiem viesiem ieteiks apmesties viesnīcā "Reval Hotel Latvija", taču sadarbība nav tik vērienīga, lai šīs organizācijas logo parādītos uz spēļu formām vai treniņtērpiem. Dambergs pieļāva iespēju, ka nākotnē šī sadarbība kļūs nozīmīgāka un "Reval Hotel Latvija" vārds varētu ieņemt vietu līdzās komandas sponsoriem - izstāžu sabiedrībai "Prima" un "Multibankai". Pagaidām vienīgi šie nosaukumi ir redzami uz futbolistu krekliņiem.

Kaimiņvalstī Igaunijā "Reval Hotel Group" ir pazīstama kā sporta atbalstītāja. Tā finansiālu atbalstu sniedz futbola komandai "FC Flora", kā arī Sidnejas olimpisko spēļu čempionam desmitcīņā Erki Nolam.

"Futbols Latvijā ir attīstījies straujiem tempiem un kļuvis par svarīgu tūrisma industrijas veicinātāju," sacīja "Reval Hotel Latvija" direktors Heiki Vanhanens. "Futbols piesaista tūkstošiem ārzemju viesu interesi Rīgai. Arī mūsu viesnīca ir gatava ieguldīt daudz spēku Latvijas popularizēšanai ārzemēs."

Jautāts par savu attieksmi pret futbolu, Vanhanens pastāstīja: "Pats esmu liels futbola fans. Esmu izmēģinājis arī spēkus futbolā, taču lielākus panākumus guvis viens no maniem radiniekiem, kas reiz startējis pat Somijas izlasē. Jau no bērnības kopā ar tēvu regulāri apmeklēju futbola spēles."

Pēc līguma parakstīšanas abu organizāciju direktori apmainījās ar dāvanām. Dambergs viesnīcas vadītājam pasniedza "Skonto" futbola kluba spēļu krekliņu ar 26.numuru, pretī saņemot spilvenu ar "Reval Hotel Latvija" simboliku un novēlējumu - lai sportisti pēc grūtajiem mačiem varētu labi atpūsties tieši šajā viesnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!