Foto: LETA
Trešdienas rītā vietām Latgalē un Vidzemē apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos: Daugavpils virzienā no Daugavpils līdz Paterniekiem; Rēzeknes virzienā no Varakļāniem līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Saldus, Bauskas, Balvu, Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes, Alūksnes, Madonas un Valmieras apkaimēs.

No pulksten 2:50 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 67 ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu.

"Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Tāpat svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos ir jābrauc pa grants ceļiem (sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezienos), jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema. Sākoties ilgstošam atkusnim, var parādīties bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!