Foto: LETA
Sestdienas rītā šorīt Vidzemē un Latgalē turpina nedaudz snigt un vietām Latvijā braukšanu apgrūtina uz brauktuvēm esošais sniegs un apledojuma veidošanās, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Gaisa temperatūra ir no -2 līdz +3 grādiem. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, sestdien vēl gaidāmi nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, kas veicinās ceļu apledošanu.

Rīgas apkārtnē, Kurzemē un Zemgalē meteoroloģiskā situācija neietekmē braukšanu pa galvenajiem autoceļiem.

Savukārt Ainažu virzienā, ceļa posmā Bīriņu pagrieziens – Ainaži, nedaudz snieg un uz brauktuvēm veidojas apledojums. Siguldas virzienā, ceļa posmā Vireši – Veclaicene, brauktuves ir sniegotas.

Daugavpils virzienā, ceļa posmos Pļaviņas – Jēkabpils, Krāslava – Paternieki un Jēkabpils – Varakļāni, brauktuves apledo.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Madonas, Preiļu un Valkas apkaimēs.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" veic ceļu attīrīšanu no sniega un pretapledojuma apstrādi slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šobrīd iesaistītas 70 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uzņēmums atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un ar pretslīdes materiāliem apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!