Foto: AFP/Scanpix
Putins spēlē politisko pokeru un pārbauda rietumu pacietību, uzstājoties kādā Floridas štata pilsētas Sarasotas universitātē, norādījusi Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga. Nesen par Madrides kluba prezidenti ievēlētās Vīķes-Freibergas uzstāšanos plaši aprakstījis ASV medijs "Herald Tribune".

Latvijas eksprezidente uzstāšanās laikā norādījusi, ka prezidenta Vladimira Putina vadītā Krievija savā agresijā darīs visu, ko vēlēsies un, ja nesaņems pretestību, tad vienkārši turpinās savu iesākto ceļu.

"Nav jābūt doktora grādam psiholoģijā, lai saprastu, ka Putins ir bezbailīgs, izsalcis pēc varas un spēlē politisko pokeru ar pārējo pasauli. Viņš vēlas redzēt, cik tālu spēs nokļūt, līdz pārējie sāks cīnīties pret viņa agresiju," minējusi bijusī Latvijas prezidente.

Vīķe – Freiberga arī kritizēja ANO drošības padomi, teikdama, kamēr ANO sastāvā atrodas Krievija, tā ir impotenta organizācija.

Madrides kluba prezidente arī norādījusi, ka nešaubās par Putina spējām psiholoģijā. Tikšanās laikā ar ārvalstu līderiem, Krievijas prezidents vienmēr protot atrast amata brāļu vājos punktus, nekautrējoties tos izmantot savā labā, analizējusi Latvijas eksprezidente.

Jau ziņots, ka Vaira Vīķe – Freiberga kļuvusi par prestižā Madrides kluba prezidenti. Madrides klubs apvieno 66 bijušos demokrātisko valstu un valdību vadītājus. Kluba misija ir palīdzēt esošo valstu un valdību vadītājiem stiprināt un attīstīt demokrātiju un demokrātiskos institūtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!