Foto: F64
Gadu no gada sabiedrībā pieaug patriotisma jūtas, un aizvien vairāk ir patriotisku cilvēku, kuri to māca arī saviem bērniem, intervijā Latvijas Radio sacīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Ir noticis lūzuma brīdis līdz ar krīzi, kad dramatiski pieauga emigrācija un daudzi Latviju uztvēra par bēdu ieleju, lai arī Latvija nav bijusi bēdu ieleja ne tad, ne tagad, viņa norādīja.

"Negribu noliegt grūtības un smago nastu, kas daudziem jānes, bet tas nav iemesls novērsties no savas valsts tāpēc, ka tajā brīdī ir grūti," sacīja bijusī Valsts prezidente.

Pēc viņas domām, patlaban notiek tāds kā "atsitiens pret negatīvismu", ko ļaudis izteikuši par situāciju Latvijā, cilvēkos rodoties spīts un ļaudis uzdod sev jautājumu "Pag, pag, pag, paskatīsimies divreiz, kā tad te īsti ir. Vai tiešām ir tik šausmīgi? Beigu beigās man tā Latvija ir dārga, man viņa kaut ko nozīmē un es gribētu, lai viņa būtu dārga arī maniem bērniem," klāstīja Vīķe-Freiberga.

Vīķe-Freiberga sacīja - ir skumji, ka vairāki no Latvijas aizbraukušie emocionāli novēršas no savas zemes, to noniecina un noliedz.

18.novembrī Latvija svinēs Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!