Foto: LETA
Lai arī ir darīts daudz, sievietes joprojām nav vienādā līmenī ar vīriešiem, starptautiskā konferencē par sieviešu ekonomisko iespēju un tiesību stiprināšanu jaunattīstības valstīs teica bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Bijusī Valsts prezidente akcentēja, ka cilvēcei, lai tā sekmīgāk attīstītos, nepieciešams izmantot visu savu potenciālu, tāpēc, cilvēkam piedzimstot, neatkarīgi no dzimuma, personai jābūt vienādām tiesībām, iespējām sevi attīstīt un pilnveidot.

Vīķe-Freiberga akcentēja, ka sieviete ir cilvēces mugurkauls, tieši sieviete nepieciešams jebkuram bērnam. Lai sekmētu cilvēktiesību ievērošanu un dzimumu vienlīdzību, nedrīkst būt nekādiem izņēmumiem, diskriminācijai attiecībā uz dzimumu.

Vienlaikus bijusī prezidente norādīja, ka sievietēm nav jāizskatās kā vīrietim, bet jābūt spējīgām darīt to pašu, ko vīriešiem.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pirmdien notiek starptautiska konference par sieviešu ekonomisko iespēju un tiesību stiprināšanu jaunattīstības valstīs.

Diskusija notiek Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā Padomē ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!