Pāris nedēļas pēc amata atstāšanas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga kopā ar dzīvesbiedru Imantu Freibergu nodibinājusi SIA "VVF Consulting".
Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, kompānija reģistrēta šā gada 18.jūlijā, tās pamatkapitāls ir 2000 latu.

Pa 50% uzņēmuma daļu pieder Vīķei-Freibergai un viņas dzīvesbiedram. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja ir eksprezidente, savukārt Freibergs - valdes loceklis.

Kā uzņēmuma adrese reģistrēts jaunais eksprezidentes dzīvoklis Rīgā, Brīvības ielā 38, uz kuru Vīķes-Freibergas ģimene remonta dēļ gan vēl nav pārcēlusies.

Kā ziņots, lai arī uzreiz pēc amata atstāšanas Vīķe-Freiberga norādīja, ka plāno pagaidām atpūsties, viņa ir bijusi aktīva un iegādājusies īpašumu Kuldīgas rajona Īvandes pagastā.

Iepriekš Vīķe-Freiberga sacīja, ka pēc prezidentūras beigām ar ģimeni plāno iegādāties kādu īpašumu laukos. Pēc eksprezidentes agrāk teiktā, katram latvietim ir vēlme atpūsties laukos un būt prom no pilsētas.

"Raudzīsimies, lai varētu tikt pie dabas, kā jau katrs latvietis vēlas," vēl būdama prezidente sacīja Vīķe-Freiberga.

Viņa arī norādīja, ka viņas tēva tēva zeme atrodas Dolē zem uzbūvētā Daugavas HES, savukārt mātes tēva zeme dzimtai saistoties ar sāpīgiem notikumiem, tādēļ tā tiekot izīrēta kaimiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!