Foto: LETA

Ukrainā notiekošā dēļ nepieciešams stiprināt Baltijas valstu armijas, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Ukrainas un Krievijas konflikta dēļ var teikt, ka esam atgriezušies aukstā kara situācijā, kāda bija 70.,80.gados, sacīja Vilks. Šādā situācijā nav skaidrs, kā rīkosies Krievija, tāpēc jāstiprina visu triju Baltijas valstu armijas.

Vilks uzskata, ka ar piedāvājumiem bruņoto spēku stiprināšanā būtu jānāk Aizsardzības ministrijai.

"Es redzētu šeit krietni lielāku sadarbību starp Baltijas valstu armijām un, viennozīmīgi, krietni lielāku NATO klātbūtni," sacīja Vilks. Ministrs arī uzskata, ka visām trim Baltijas valstij šajā situācija ir jāsadarbojas.

"Mums ir radušās bažas, jo Krievija patiesībā ir atgriezusies atpakaļ četrdesmito gadu situācijā. Tas ir jāsaprot visiem, tajā skaitā arī uzņēmējiem," pauda Vilks.

Jau vēstīts, ka Krievija ir anektējusi Ukrainas Krimas pussalu. Krievijas agresija Ukraina ir radījusi spriedzi Eiropā un šim reģionam pievērusi arī citu valstu uzmanību. ASV un Eiropas Savienība jau ir noteikusi virkni ierobežojumu Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!